Insamlat hittills: 340 kr

11%

Mål: 3 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 3 000 kr

Bakkampen

Mitt namn är Josefine och jag är en 18 årig tjej som med hjälp av en nära vän startat denna insamling. För att samla in pengar har jag valt att baka färgglada sötsaker som sedan säljs för en billig peng. Förutom utgifterna för ingredienser och material, går alla pengar oavkortat till vår insamling för Barncancerfonden. Jag får göra något jag brinner för, samtidigt som den som köper gör en god gärning och på köpet får en strut med hembakat godis. Kan det bli bättre?

När jag för några år sedan kollade på Sofias Änglar, ett tv-program där Johnnie, Mattias och Sofia hjälper familjer som hamnat i svåra situationer i livet, stannade min värld upp. Jag möttes av en sorglig berättelse där tvåbarnsföräldrarna berättade om hur deras ena tvillingdotter Elsa plötsligt insjuknat i cancer. Elsas resa var lång och man trodde någonstans att cancern hade försvunnit. Men efter ett tag visade det sig att den hade kommit tillbaka och tillslut orkade Elsas kropp inte mer. Elsa fick aldrig uppleva en lycklig barndom tillsammans med sin syster och sina föräldrar. Elsa dog innan hon ens fyllt 5 år. Detta fick mig att tänka efter och jag ställde mig frågan om det verkligen är såhär det ska gå till. Jag svarade mig själv nej och bestämde mig redan då för att stödja barncancerfonden.

Såhär några år senare fick jag och en kompis idéen att baka godis och sedan sälja för att samla in pengar till Barncancerfonden. Vi anser nämligen att alla barn ska ha rätt till en lycklig barndom. Alla ska kunna börja på dagis, lära sig cykla, köpa godis på lördagar och träffa jultomten på julafton. Ingen ska behöva gå miste om allt detta på grund av att cancern tar över deras liv.

Om alla hjälps åt att skänka pengar till Barncancerfonden kommer forskningen fortsätta att utvecklas, vilket kommer resultera i att flera barn kanske överlever i framtiden. Om fler barn överlever cancer i framtiden skulle fler barn kunna uppleva en lycklig barndom.

Jag har därför bestämt mig, jag är med och kämpar för att fler barn i framtiden ska överleva cancern. Är du också det?

Tillsammans gör vi skillnad!--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2015-03-27 Tack alla ni i Lexby radhusområde (Partille) som bidrog med 240 kr till Barncancerfonden!

Senaste bidragen till insamlingen

  • Anonym

  • Anonym

    Anna Powell

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!