Insamlat hittills: 2 370 kr

2%

Mål: 100 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 100 000 kr

Anton Hall

Anton är vår goe mellanpojke som alltid var stark och frisk under sin uppväxt. Han hade envishet som var beundransvärd och han var en god kompis bland många fina vänner Han var klok, känslig och omtänksam och han älskade djur, speciellt sin katt Nilla som han alltid gosade med.

Under våren 2008 var Anton hängig och hade en del ont i magen. Vi hade sökt akut för hans mage under vintern och fått beskedet att det var förstoppning, vilket är mycket vanligt i hans ålder. Vi fick ordination att tänka på hans kost och jag som mamma ringde även rektorn på hans skola för att säga att de måste ordna ordentliga toaletter så eleverna ville gå på dem och slapp bli förstoppade. Våren gick och sommaren kom. Anton lekte och var igång som vanligt men kom nu snabbt in i puberteten och började växa snabbt på längden samtidigt som han smalnade av. Naturligt, tänkte vi föräldrar men när skolan började i augusti så blev han hängig igen- liksom han hade varit innan skolavslutningen. I september gick vi till vårdcentralen då vi trodde han hade fått en infektion som inte ville ge med sig... Diagnosen var MDS som är mycket ovanlig hos barn.

Efter det började vår nya värld av transfusioner och senare stamcelltransplantation. Hela förloppet gick väldigt fort. Det fanns goda chanser för Anton att bli frisk men komplikationer tillstötte hela tiden under behandlingen och den 11/2 2009 orkade inte Antons kropp längre. Han dog i vår famn på barnIVA. Förlusten är tung, det vet vi alla föräldrar som mist ett barn på detta sätt. Men kampen om att kunna bota fler sjukdomar framöver kan ge hopp om framtiden även för oss. Därför startar jag nu också en insamling till Antons minne för att bidra till forskningen för dessa sjukdomar som tyvärr kan drabba våra barn.

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Victor

  Anonym

  Sabina Claesson

  Anonym

  erja vainio

  Anonym

  Fam Hagberg Fredin

 • Anonym

  Wilmer Erixon med familj

  Anonym

  Martin Bubb med son Alvin

  Anonym

  Prinsessan Evelina en ängel

  Anonym

  Love Näs med familj

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!