Insamlat hittills: 26 650 kr

67%

Mål: 40 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 40 000 kr

Anton - solstrålen

Idag för ett år sedan fick vi beskedet att vår Anton, då 4 år, hade fått en cancertumör. Embryonalt rabdomyosarkom för att vara mer exakt.
Det blev ett påsklov på sjukhus och ett inträde i en ny värld, barncancervärlden.

Behandlingen började direkt med cytostatika (cellgifter) och den var intensiv ända fram till jul. Under sommaren genomgick Anton en 14h lång operation på Sahlgrenska och blev sedan kvar på sjukhus ett par veckor. Vi var även i Uppsala i 7 veckor i höstas, där Anton fick protonstrålning.

Kombinationen av strålning och cytostatika var tuff, men Anton var tapper och repade sig fort efteråt. Han får fortfarande cytostatika fram till juni, men den ger inte lika mycket biverkningar som tidigare, så han kan vara som vilken 5-åring som helst.

Magnetröntgensvaren säger att allt är borta och det är vi fullt övertygade om. Rädslan för att det ska komma tillbaka finns dock någonstans där i bakhuvudet, men vi har bestämt att försöka spara oron till de dagar då kontroller (röntgen) genomförs. Detta kommer att ske regelbundet under hela uppväxttiden.

Trots allt har året som gått innehållit mestadels soliga dagar. Vi har försökt ha roligt under sjukhusvistelserna och tänka "rätt" tankar. Det har vi mestadels lyckats bra med, mycket tack vare Antons fantastiska sätt att finna sig i olika situationer. Omgivningens stöd har också hjälpt oss mycket. Vi tror att det vi gått igenom har gjort hela familjen starkare och vi blickar nu framåt och tänker njuta av LIVET!

Vi har under året lärt känna många familjer i vår situation, vilket varit skönt. Det gör oss också plågsamt medvetna om hur hemsk sjukdom barncancer är. Många barn och familjer lider oerhört och vi tänker ofta på de vi känner som förlorat sitt barn. Forskningen behöver gå framåt för att minska lidandet som drabbar ca 300 barnfamiljer om året. Den fjärde stolen ska inte vara tom! Därför har vi nu startat en egen insamling via barncancerfonden. Hjälp oss att nå vårt mål!
-----------
121102
I samband med att vår berättelse och bilder på familjen publicerats på Essencevitaes hemsida, väljer vi att slå ett slag för vår insamling och höjer vårt mål ytterligare!!!

http://essencevitae.com/anton-solstralen/


Erik, Martina, Elis, Anton och Olof Torhall

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Elis, Anton och Olof

  Anonym

  Stefan Johansson, Alexander Johansson, Catrin Andersson

  Anonym

  Anonym

  Lotta Darius

 • Anonym

  Lotta, Håkan, Julia, Jesper och Jacob

  Anonym

  Familjen Tyngel

  Anonym

  Lisa Lach

  Anonym

  Erik och Martina

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!