Insamlat hittills: 52,335 kr

5%

Mål: 1,000,000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 1,000,000 kr

#jaktenpamiljonen

Jag heter Mats Griph bor i Kalmar och ska under 2015 och 2016 ska göra allt jag kan för att dra in 1 000 000 kronor till Barncancerfonden med hjälp av alla er där ute! Detta kommer jag att göra inom ramen för #jaktenpamiljonen.

Jag heter Mats Griph och är en 36-årig hårt arbetande och tränande småbarnsförälder.

Det hela startade 2006 med att jag fick diagnosen diabetes typ1. Det var en jobbig period med all omställning som följer med att lära sig att leva med svårinställd diabetes. Jag började träna igen (ganska hårt) vilket hade en positiv inverkan på min hälsa. Men ganska snart kom nästa bakslag, eskalerande värk i höfter, axlar, nacke och leder som till slut inte gick att blunda för. Jag började sova sämre och hade svårt att fortsätta träna och med det funka sämre i största allmänhet.

Under flera år kraftsamlade jag och gjorde försök att ta upp träningen igen men lyckades inte då jag varit begränsad av värk och stelhet. Jag är lite av allt eller inget ("second place is First loser") och att inte kunna satsa och ligga på den nivå som jag vet att jag kan vara på har varit knäckande.

2010-2011 svullnade mina vader och fötter kraftigt och jag fick uppsöka akutvård igen. Det blev en tung tid med reumatiska besvär och kronisk smärta. Jag får sedan dess specialistvård. Förutom medicinering har jag fått kompressionsstrumpor på recept och så tränar jag en del, i huvudsak cykel.

Som ni förstår är träning inte bara ett intresse för mig. Det är också en överlevnadsfråga, enda sättet jag kan påverka mitt hälsotillstånd. Det är min enda möjlighet att kämpa emot smärtan, stelheten, svajigt socker och med det ett riktigt dåligt humör.
Jag har alltid haft ett starkt samhällsengagemang och varit aktiv inom föreningslivet, facket och politiken. Jag har nu dragit ner på det till förmån för min familj och för att kunna lägga mer tid på träning för hälsans skull.

När jag fick höra talas om Ride of Hope kände jag att det passade mig perfekt. Det är en fantastisk möjlighet för mig att kunna kombinera mitt behov av träning med intresset för cykling och mitt starka samhällsengagemang. Jag nappade direkt! #baragort.
Under 2015 och 2016 ska göra allt jag kan för att dra in
1 000 000 kronor till Barncancerfonden med hjälp av alla er där ute! Detta kommer jag att göra inom ramen för #jaktenpamiljonen.

Nedan finner ni ett axplock på kommande utmaningar (kommer att uppdateras löpande)

Siljan runt, 6 juni, 180 km,
HalvVättern , 7 juni, 150km
Ride of Hope Europa , 28 juni- 5 juli, 1048 km
Tour of Kalmar, 1 augusti 140
Ride of Hope Sverige, 1-9 augusti 250 km
Tre berg, 6 september, 170 km

Ni kommer att kunna följa mig på mina utmaningar på Facebook och Instagram m m. Håll utkik efter vad just DU kan göra för att hjälpa till! Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Eller som jag brukar säga ‪#‎baragort‬

Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla er som gör denna resa möjlig:
LO-distriktet Sydost
Prestationskläder.se
Great Beyond
FF profilreklam
Bantorget kommunikation AB
ABF
2XU
Cykelogen
Peak Performance Kalmar
MECA CarService
Antidiskrimineringsbyrån sydost
(Hoppas på fler inom kort)

Min underbara familj och mina fina vänner! Utan er skulle det aldrig funka. Tack för att ni stöttar och peppar mig på min resa #jaktenpamiljonen.
Nu ser vi till att nå målet! INGENTING ÄR OMÖJLIGT, bara olika svårt. Nu kör vi!!!

Hör av er om ni har frågor/funderingar eller varför inte, vill hjälpa till eller för den delen sponsra! Jag kan föreläsa också =)

mats.griph@gmail.com
0733880012

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Katrin

  Anonym

  Gun-Britt Karlsson

  Anonym

  Tomas och Fia

  Anonym

  Petra

 • Anonym

  Marie o Håkan

  Anonym

  Natalie Westermark

  Anonym

  Hanna Hulterström

  Anonym

  Karin

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!