Insamlat hittills: 6 390 Kr

6%

Mål: 100 000 Kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 0 Kr
22 personer stödjer denna insamling

Till minne av Stina Joutsen

Den månd. 20 april 2009 hade Stina haft hög feber i 2 dygn och var slapp som en trasa. Efter vårdcentralen bar det av raka vägen till Borås barnakut. Tiden stannade. Det var mycket provtagning och väntan. Efter blodprovs svar på lassarettet gav de oss föräldrar en föraning om att Stina troligtvis hade cancer. En månad efter visste vi lite mer precis vad det handlade om- Akut Lymfatisk Leukemi (ALL) men en tuffare variant ände vanliga(högrisk). Hon behövde sond eller knapp, för det skulle komma perioder då hon inte ville äta sa de. Det är en del val som kan vara svåra som förälder, men det är bara att haka på.

Hon genomförde 9 tuffa behanlingar . 3 av dem "sov" hon bort(mycket kortison m.m.) Under de 6 andra ville hon åka rullskridskor när hon inte var kopplad till medicinpump. Visst visar det på kämparglöd. Någon eller några dagar efter behandlingarna var det dags för INFEKTION. Då var hon absolut inte lika piggmört trotts att kämpa andan fanns kvar mitt i febertoppar, smärta och kräkningar.

Det senaste året har det varit lite mer glest med både behandling och infektion även om vi varit i Borås 1 gång i veckan för provtagning Och var 6:e vecka sövdes hon för att få Cellgift i ryggen.Det har sett ut att gå bra med cancern trotts 2 brutna armar och 2,5 veckas diabetes behandling under sommaren, så vi trodde hon skulle klara det innan den sissta infektionen i slutet av aug. kom.

Hon kämpade hela vägen och gav oss hopp " mitt i skiten".

Hon hann med Borås sjukhus, Drottning Silvias barnsjukhus och Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna innan hennes kropp gav upp.

Jag tror hon orkat för att vi stått vid hennes sida hela vägen, men det finns många andra saker som hjälpt upp i tillvaron. Städaren i Borås, lekterapin, kompisar på sjukhuset, extra leksaker eller mys (chips m.m.) som betalades av barncancerfonden, massage från lekterapin, fikat på 22:an, Almers Hus, Syskon stödjare, Besöket på Bollibompa och Tom Titt med "Min stora dag".

Pengarna som samlas in här går till forskning, uppmuntrad och stöd. Därför vill vi starta en insamling, så fler barn orkar igenom och fler resultat nås i forskning för dessa barn som har det så kämpigt.

Efter Stinas begravning 21 okt 2011 var det många som skänkte pengar. De kommer in på denna insamlingen. Dessa var Gunilla och Hans-Gunnar Larsson, Karin och Johan, Amanda, cornelia, esmeralda och Gabriella
Ann-Britt, Kerstin och Kjell, Liisi, Petra Maydell, Marianne Olausson, Maria och Albin Forssén, Stina och Ann Johansson, Veronica Pedersen, Lennart och Elaine Johansson, Marie thunberg
Maria Fondin m.fam, Emma Bäck m.fam, Eva petersson m.fam, Karin Engstrand Annica Mattson, AnnBritt Andersson, Annika, Emil och Johanna, Kicki Cornelia och Viking,. Anders, Benjamin och Carina Fransson. Rebecka , Noah och Debora. Sussi, Rolf, Therese, Maria, Niklas och Fredrik Edwardsson. Christer, Cecilia. Moa, Olivia och Anna. Morgan och Barbro Jartell. Ulla-Britt och Per-Åke Davidsson, Barbro Sävefjärd. AnnaKarin och Sture. Eleonor Stenbaek. Malin, Håkan, Mathildaoch Jonathan Hulander. Familjen Bergstedt, Familjen Danelius.
Inger och Urban Jansson, AnnaStina och Verner Johansson.

Tack till ALLA som DELTAGIT praktiskt eller bara i tanken.

Senaste bidragen till insamlingen

 • pappa

  mamsen

  Stor kram från Wilmer, Elsa, Jenny & Martin

  Susanne Lekardal

  Kim Eriksson-Lilja, praktikant lekterapin

  Vi saknar Dig! Anna Karin och Sture

  Carin och Tim Harrison

  Ulrika Carlgren med familj

  Annica Hagberg Fredin (Linus mamma)

  Annika Olsson

  Farmor

 • pappa

  Veronica Zetterholm

  Carina Täppner

  Simon Vandetta

  Farmor

  Farmor

  Viking, Cornelia o Kicki

  Anette Spångberg

  Anna Karin och Sture

  Kicki

  inger j

Se alla som bidragit till insamlingen