Almers.jpg2.jpg

Almers hus

Till Almers hus i Varberg kan du och din familj komma bort från vardagen, få en värdefull andningspaus och samla kraft. Här får ni även möjlighet att tillbringa tid och utbyta erfarenheter med andra i liknande situation. Året om är cancerdrabbade familjer från hela Sverige välkomna att boka en veckas semester på Almers hus och lägga vardagsbestyret åt sidan och bara vara.

Varmt välkommen till Almers hus! En plats för både avkoppling och bus.

Om Almers hus

Huset ligger i Varberg, vid vackra Apelviken i anslutning till Varbergs kusthotell. På hotellet finns restaurang, spa, gym, saltvattenpool och bastu, som ni har gratis tillträde och tillgång till.

Huset består av fyra lägenheter med 5–7 bäddar i varje. I huset finns också ett stort lekrum, ett gemensamt kök, sällskapsrum och en vacker vinterträdgård. I källaren finns dessutom bubbelpool och bastu. Här kan du läsa mer om huset inför din vistelse. 

Ett hus för alla

Till Almers hus kan man kan komma även om ekonomin är ansträngd. Barncancerfonden äger och förvaltar Almers hus, och står för både boende och resa till och från Varberg. Det enda ni står för själva är mat och kringkostnader.

Så bokar ni er vecka

Här hittar du information om hur du bokar, ansökningblankett och kontaktuppgifter till din bokningsansvariga. Bokning sker via bokningsansvariga på det barncancercentrum du och din familj hör till.

Vi önskar er en fin och givande vecka på Almers hus!

Information och bokning av Almers hus

Här hittar du kontaktuppgifter till din bokningsansvariga och mer information inför din vistelse på Almers hus.

Läs mer

Almers hus historia

Almers hus invigdes i januari 1993. Initiativtagare var Ingrid och Ingemar Persson, som mist sin dotter i en cancersjukdom.

Huset är beläget i utkanten av Apelvikens kurortsområde. Den stora villan fick sitt namn efter doktor Almer som på 1920-talet blev barnens speciella beskyddare när han skapade Kustsanatoriet för TBC-sjuka patienter från hela landet. Idag är hela det gamla sanatoriet förvandlat till kurort och kusthotell och doktorns gamla villa, Almers hus, inrymmer fyra lägenheter.

Under 2010 genomfördes en omfattande renovering av hela huset.