Almers hus

På Almers hus i Varberg kan familjerna komma bort från vardagen och få chans till en värdefull andningspaus. Man ges också möjlighet att tillbringa tid och utbyta erfarenheter med andra i samma situation.

Cancerdrabbade familjer från hela Sverige är välkomna till Almers hus för en veckas semester. Barncancerfonden betalar boende och resa till Varberg. Detta ger drabbade familjer, som kanske inte har möjlighet att åka på en vanlig semester på grund av en ansträngd ekonomi, en chans att komma bort från en påfrestande vardag.

Almers hus historia

Almers hus i Varberg invigdes i januari 1993, efter flera års hårt arbete med planering och ombyggnation. Initiativtagare till Almers hus var Ingrid och Ingemar Persson, som mist sin dotter i en cancersjukdom.
Almers hus har blivit ett välkänt begrepp i Halland. Barncancerfonden får god hjälp av generösa givare att bekosta driften och underhållet.

Huset är beläget i utkanten av Apelvikens kurortsområde. Den stora villan fick sitt namn efter doktor Almer som på 1920-talet blev barnens speciella beskyddare när han skapade Kustsanatoriet för tbc-sjuka patienter från hela landet. Idag är hela det gamla sanatoriet förvandlat till kurort och kusthotell och doktorns gamla villa. Almers hus inrymmer fyra lägenheter som var och en har ett litet pentry, badrum och sängplatser för minst sex personer.

Under 2010 genomfördes en omfattande renovering och uppfräschning av hela huset. Denna kunde genomföras tack vare engagemang och generositet från såväl företag som privatpersoner i Varberg med omnejd.

Almers hus

  • Cancerdrabbade familjer från hela Sverige är välkomna till Almers hus för en veckas semester. Barncancerfonden betalar boende och resan till Varberg, det enda familjerna står för själva är mat.
  • Huset ägs och drivs av Barncancerfonden. Pengarna kommer från donationer, både från privatpersoner och företag. Förvaltningen sköts i samarbete med Varbergs kurort.
  • Familjerna som bor i Almers hus får träna och bada gratis i kurortens lokaler.

Kontaktpersoner