Insamlat hittills: 1 204 010 kr

120%

Mål: 1 000 000 kr

Jag vill bidra
2662 dagar kvar att stödja
Målsättning: 1 000 000 kr
422 personer stödjer denna insamling

Finns det tårta i himlen? - Vandringsturnén 2018 (Till minne av Cem Seger)

14 maj 2018 ger sig Stiko Per ut på sin tolfte turné till fots genom landet, den här gången leder vägarna från Göteborg till Leksand, via Stockholm. Syftet är att fortsätta förra årets påbörjade insamling till Barncancerfonden för att nå en totalsumma på över 1 miljon kronor till deras arbete att motverka barncancer. Vandringsturnén 2018 sker i maj/juni. Turnéplan och information finns på www.vandringsturnen.se

Finns det tårta i himlen? Vandringsturnén 2018 (Till minne av Cem Seger)

Vandringsturnén 2018 kommer att göras till förmån för Barncancerfonden och till minne av Cem Seger, en liten pojke från Borås som gick bort i cancer 2016. 

2017 vandrande Stiko från Stockholm till Leksand via Örebro och fick med publikens hjälp in över 430 000 kronor under 26 dagar och 27 konserter. Nu fortsätter vandringen för cancerdrabbade barn och målet är att nå över 1 miljon kronor i totalsumma. Starten sker i Göteborg den 14 maj och slutmålet är Stiko Pers hemstad Leksand den 16 juni.

STIKO PER LARSSON, om turnén, Cem och valet att samla in pengar till Barncancerfonden : 

”Cem förlorade den övermäktiga kampen mot cancern men han nådde ut till människors hjärta, långt utanför sin närmaste familj. Hans historia får i det här sammanhanget vara symbolen för alla barn och familjer som drabbats av cancer. Jag blev själv pappa till en son 2015 och det gör den här historien mer påtaglig på så många vis. Man kan inte förstå hur familjen känner sig men jag känner med dem. Jag vill göra något för dem, för alla dem som drabbats. Cancern finns där, i så många familjer. Jag minns min morbror Per, mina farbröder Lennart och Rune, mina vänner Petter och Kristian. De dog i vuxen ålder men ändå alldeles för tidigt. Cem fick inte ens bli sex år gammal.”

JOHAN SEGER, om Cem:


”Min son, Cem Seger, var 4 år när han drabbades av cancer. Diagnosen var detsamma som en dödsdom för Cem. Det finns i dag ingen framgångsrik behandling för diffus pons gliom. Under tio månader kämpade Cem. Tappert lät han sig utsättas för sjukhusets alla plågor och alla tänkbara mediciner. Han klagade aldrig och var modig för att visa sig duktig inför sina föräldrar. Men hjärntumören handikappade obarmhärtigt Cem som till slut dog i mars 2016. 

Cem var en vänlig och omtänksam själ med stort sinne för humor. Han utmärkte sig med sin positiva inställning till nästan allt, tacksam för det livet kunde erbjuda. Under sitt korta liv kom Cem aldrig i kontakt med Stiko Pers musik men han var förtjust i all musik som svängde och var bara tvungen att dansa när han hörde en bra låt. Och det var många det. Jag är säker på att Cem, om han hade träffat Stiko Per, hade uppskattat hans goda hjärta. Cem var ständigt beredd att hjälpa andra människor och delade alltid med sig av det han hade. ”

Senaste bidragen till insamlingen

 • Mamma, pappa, Emre, Efe, mormor och dede

  Vi saknar dig vår guldgosse

  Peter Jemthans

  Varje steg är viktigt

  Ulla Blomquist

  Kramar från Amandas familj

  Den 24 nov är det ett år sedan vi tog farväl av vår älskade Amanda. Ett år av oändlig sorg och saknad. Vill på detta sätt TACKA dig så varmt och innerligt och samtidigt gratulera dig på 40-årsdagen och önska dig lycka till!

 • Rasmus K

  🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  Anonym

  Stiko Per Larsson

  Idoldbidrag under hösten

  Roger M.