Streama för Barncancerfonden

Du som kreatör kan tillsammans med dina följare stödja kampen mot barncancer. Det är enkelt att vara med och du får chansen att bidra till något livsviktigt, vilket många följare uppskattar!

Just nu är anmälningen inför Stream of Hope den 15 feb 2020 stängd. Mer information om nästkommande evenemang kommer publiceras på hemsidan. 

 

Så här funkar det

Du streamar i din twitchkanal valfri tid den 15 februari 2020. Du kan köra hela dygnet eller bara en kort stund. Under streamen går alla pengar, som du samlar in via donationer, till kampen mot barncancer.

Alla som har en streamingkanal på Twitch kan vara med på Stream of Hope. Men vi vill inte att du streamar spel med 18-årsgräns. Annars får du spela vad du vill. Eller bara snacka!

Inför din charity stream

Vill du vara med och streama i kampen mot barncancer, anmäl dig till Barncancerfonden på event@barncancerfonden.se. Om du vill synas på hemsidan och stå med i vår streamingschema med länk till din twitchkanal, skicka följande information: 

 • Länk till din twitchkanal
 • Bild på dig eller ditt varumärke
 • Vilket spel du tänker streama den 15 februari
 • Tid du tänker streama den 15 februari

Du får gärna hjälpa oss sprida ordet om Stream of Hope i sociala medier. Du kan ladda ner material för att marknadsföra din stream här.

Tagga gärna oss om du gör inlägg om Sream of Hope.
Twitter: @barncancerfond
Instagram: @barncancerfonden.

Under din charity stream

 • Se till att du skapar ditt hihat konto i god tid inför din stream. Läs här hur du går tillväga. 
 • Använd gärna våra talkingpoints under din stream och berätta om barncancerfonden. 
 • Ha gärna med vår logotyp ”Stream of Hope” i din stream den 15 februari. Logotypen kan du ladda ner här.
 • Ha gärna med namnet ”Stream of Hope för barncancerfonden” i namnet för din stream.
 • Tänk på att du representerar Barncancerfonden under din live stream - läsa gärna igenom våra almänna råd som du hittar längre ned på den här sidan. 

Sprid budskapet om barncancer

Att vara med på Stream of Hope är att vara en hjälte för barn med cancer. Det är människor som du som gör det möjligt för Barncancerfonden att fortsätta hjälpa barn med cancer och deras familjer. På detta sätt kan du hjälpa till och sprida budskapet om barncancer! 

 1. Uppmärksamma de donationer som ges, detta kommer bidra till att dina tittare känner att deras gåva verkligen betyder mycket! 
 2. Uppmärksamma gärna Barncancerfonden i din stream och berätta varför du är med och gör detta! 
 3. Ha roligt under din stream och visa att vi kan kombinera det fantastiska med gaming med att samtidigt göra gott!

Tack för att du är med i kampen mot barncancer!

Hur får jag människor att titta på min stream?

Det finns mängder av saker du kan göra för att göra din stream till en succé! Ett lyckat event kräver planering och förberedelser.

 • Uppmärksamma din välgörenhets-stream en bit innan eventet på din twitchkanal och i dina sociala medier. Påminn tittarna om datumet, så att de kommer ihåg att gå online!
 • Gå ihop med dina vänner och mods och se vad ni kan göra tillsammans för eventet. Det kan vara alltifrån underhållande content, roliga utmaningar, låtönskningar. Integrera med dina tittare, och låt dem få vara med och påverka ditt spel. Möjligheterna är oändliga! 
 • Sätt ett insamlingsmål för din stream. Utgå från storleken på ditt community och välj ett realistiskt mål som du och dina tittare kan kämpa för den 15 februari. Det är alltid kul att slå ett mål!

Almänna råd inför din stream 

Här kommer lite allmänna råd för din stream. Några saker att överväga, vara uppmärksam på, och undvika.

 • Spela inte spel med 18-årsgräns. Under Stream of Hope har vi valt bort spel med en 18-årsgräns. Förutom dessa spel får du spela vad du vill. Om du är osäker på vilka spel du får spela, hör av dig till event@barncancerfondens.se eller besök PEGI:s hemsida https://pegi.info/ 
 • Drick inte alkohol mot donationer. Tänk på att du representerar Barncancerfonden, och du vill vara ditt bästa jag under hela din stream. Att bli onykter eller avstängd gör inget gott för varken din insamling eller din kanal.
 • Tänk på din hälsa. Om du tänker köra en marathon-stream, eller tänker göra någora utmaningar som potentiellt kan vara skadligt, tänk på din hälsa. Att t ex häva i sig ett 12-pack Redbull för att hålla sig vaken, kan vara skadligt. 
 • Se till att följa de Twitch community guidelines. Det vore såklart tråkigt om du skulle bli avstängd under din charity stream, det påverkar både dig som streamer samt välgörenhetsorganisationen dåligt. Se till att inget du har planerat kan få dig att hamna i trubbel.  
 • Följ lagen!
  Vi följer svensk lag. Allt innehåll eller aktivitet som innehåller, uppmuntrar, erbjuder eller uppmanar till olaglig aktivitet är förbjudet.
 • Etiska riktlinjer:
  Som streamer åtar du dig att respektera Barncancerfondens etiska riktlinjer. 
 • Vi använder inte våld och hot!
  Barncancerfonden har nolltolerans mot våld och hot i alla dess former. Detta gäller både mot dig själv och andra. 
 • Vårda sitt språk! 
  Tänk på att det både är yngre och äldre som tittar på din kanal, och vårda därför gärna ditt språk. 
 • Respektlöst uppförande och trakasserier:
  Respektlöst beteende är förbjudet: dvs innehåll eller aktiviteter som främjar, uppmuntrar eller underlättar diskriminering, nedsättande, objektifiering, trakasserier eller våld baserat på ras, etnicitet, nationellt ursprung, religion, könsidentitet, sexuell läggning, ålder, funktionshinder, medicinsk tillstånd eller fysiska egenskaper. Alla respektlösa beteenden betraktas som en nolltoleranskränkning.

Tänk på att du representerar Barncancerfonden under din stream, föregå med gott exempel.

Efter din stream 

Så du har nu planerat din stream, berättat om den för dina tittare och spridit budskapet. Dagen kommer, du streamar, ger dina tittare en rolig upplevelse och gör en fantastisk insats i kampen mot barncancer. Vad händer sen? 

Se till att tacka alla som bidragit till din stream. Gör en tackvideo, eller ett inlägg på twitter till exempel. Låt alla som bidragit få veta hur mycket som samlades in och hur fantastiska de är!

Det här kan verka som en hel del att hålla reda på inför streamen, och det är det!

När du gör ett event så är det viktigt att göra det rätt och det kräver en del arbete. Planera, genomför och tacka! 

Om du har några andra andra frågor, tveka inte att höra av dig till oss! event@barncancerfonden.se

GLHF!