”Vi trampar och kämpar tillsammans för ett högre syfte”

På träningsanläggningen Friskis&Svettis i Hudiksvall förbereder man sig just nu för att köra årets Spin of Hope den 25 mars. Det blir nionde året i rad och hittills har de samlat in hela 423 945 kronor!

Åsa Marsch, som är funktionär på Friskis&Svettis i Hudiksvall har en speciell koppling till Spin of Hope:

– När min syster Jennys son Milo var två år upptäcktes en tumör på lillhjärnan, berättar Åsa. Han opererades och behandlades med cytostatika under ett år, men bara ett halvår senare upptäcktes en ny tumör på samma ställe. Eftersom han blivit lite äldre kunde Milo den gången behandlas med protonstrålning. Nu har det gått drygt tio år och Milo går i nian tillsammans med sina jämnåriga kompisar.

För Åsa kändes det självklart att vara med och arrangera Spin of Hope när hon fick höra talas om eventet:

– Vi trampar tillsammans för ett högre syfte och vill att alla ska kunna vara med, oavsett erfarenhet av spinning eller cykling. Många kommer och testar spinning för första gången, och det är verkligen roligt, säger Åsa. En gång hade en familj med sig sin morfar som hade lite problem med att komma upp på cykeln, men vi hjälps åt – det ska vara för alla, i sann Friskis-anda. Det sticker ut när vi har en hel familj på plats på cykeln.

Många som deltar på Spin of Hope tränar redan på Friskis&Svettis, men eventet lockar även andra som sätter ihop lag som består av arbetskamrater, grannar och/eller familjemedlemmar. Många skolor och företag i närområdet är också aktiva och anmäler lag.

– På själva dagen försöker vi ordna lite extra, förhoppningsvis även i år med hinderbana för barnen, fika och lotterier som också går till insamlingen, berättar Åsa. Och så öppnar vi upp så att all träning under dagen är fri för alla, med en frivillig gåva till Barncancerfonden.

På plats den 25 mars finns också Barncancerfonden Mellansverige för att svara på eventuella frågor, annars är Åsa och gänget på Friskis&Svettis ordentligt förberedda inför årets Spin of Hope:

– Vi har 23 cyklar som rullar från kl 7-19, och för säkerhets skull har vi också en drop-in-cykel och en vikarielista så att vi garderar oss helt för att kunna ta emot alla som vill vara med. Än så länge finns det några platser kvar – så välkommen med din anmälan!