Insamlat hittills: 374 530 kr

375%

Mål: 100 000 kr

Jag vill bidra
836 dagar kvar att stödja
Målsättning: 100 000 kr
2250 personer stödjer denna insamling

I mitten av november 2018 började vår Agnes, då sex månader gammal, bli väldigt trött. Från en dag till en annan så blev hon så trött att man inte kunde hålla henne vaken. Vi sökte akut i Västerås där man upptäckte att hon hade en tumör stor som en avokado i hjärnan.

Tumören skapade ett högt tryck i hennes huvud då den förhindrade ryggmärgsvätskan från att kunna passera som den ska. Vi skickades med intensivvårdsteam till Uppsala och Agnes fick snabbt ett dränage som lättade på trycket i huvudet. Ett par dagar senare opererade man bort ca 70% av tumören. Operationen gick bra och Agnes repade sig snabbt, och det började planeras för hemgång i väntan på svar om vad det var för tumör och hur den kunde behandlas.

Vi hann aldrig så långt, för ungefär 10 dagar efter operationen fick hon en massiv hjärnblödning. Läget var kritiskt och man trodde inte hon skulle överleva dygnet. Hon fick nya dränage flera gånger och opererades totalt fem gånger under våra knappt fyra veckor i uppsala. Hon överlevde efter många om och men, men hon vaknade aldrig igen efter hjärnblödningen.

Det uppdagades med tiden att hennes tumör var elakartad och snabbväxande, och inte skulle ha gått att bota även om hon inte hade fått hjärnblödningen. Vården övergick således till lindrande och syftet var att hon skulle få må så bra som möjligt den tid hon hade kvar. Ingen kunde svara på hur lång tid det handlade om, men troligast handlade det om dagar eller veckor.

Agnes förvånade oss alla genom att kämpa på längre än vad någon trodde. Den 2a mars 2019 somnade hon till slut in lugnt och stilla i sin mammas famn, hon blev tio månader gammal.

 

Med det sagt, så önskar vi göra vad vi kan för att hjälpa forskningen på traven. Det kan inte ge oss våran älskade Agnes tillbaka och det kan inte hjälpa oss, men det kan bidra till att andra ska slippa genomlida det vi går igenom just nu. Inga barn ska behöva bli sjuka och lida på det här viset, och inga föräldrar ska behöva begrava sina barn. 🖤

Senaste bidragen till insamlingen

 • Mormor

  🐥🐣🐓

  Farmor

  Emelie Löf m. Familj

  Vi tänker på dig och hela familjen ❤️

  Sara

 • 💕Madeleine & Wilma 🧸

  Till minne av Agnes

  Mormor

  🧸❤

  Anonym

  Anonym

  Lilla fina du 🌸