Insamlat hittills: 383 096 kr

383%

Mål: 100 000 kr

Jag vill bidra
647 dagar kvar att stödja
Målsättning: 100 000 kr
2290 personer stödjer denna insamling

En dag i mitten av november 2018 blev vår lilla Agnes, sex månader gammal, väldigt trött. Så trött att hon var svår att väcka, och man kunde knappt hålla henne vaken. Vi sökte genast akut i Västerås där man upptäckte att hon hade en tumör stor som en avokado i hjärnan.

Tumören skapade ett högt tryck i hennes huvud då den förhindrade ryggmärgsvätskan från att kunna cirkulera som den ska, och det var det som orsakade tröttheten.

Vi skickades omgående med intensivvårdsteam till Uppsala och Agnes fick snabbt ett dränage som lättade på trycket i huvudet. Ett par dagar senare opererade man bort ca 70% av tumören. Operationen gick bra och Agnes repade sig snabbt, och det började planeras för hemgång i väntan på svar om vad det var för tumör, och hur den skulle behandlas.

Vi hann aldrig så långt, för ungefär 10 dagar efter operationen fick hon en massiv hjärnblödning. Läget var kritiskt och man trodde inte hon skulle överleva dygnet. Hon fick nya dränage flera gånger och opererades totalt fem gånger under våra knappt fyra veckor i uppsala. Hon överlevde efter många om och men, men hon blev så skadad att hon aldrig vaknade igen efter hjärnblödningen.

Det uppdagades med tiden att hennes tumör var elakartad och snabbväxande, och inte skulle ha gått att bota även om hon inte hade fått hjärnblödningen. Vården övergick således till lindrande och syftet var att hon skulle få må så bra som möjligt den tid hon hade kvar. Ingen kunde svara på hur lång tid det handlade om, men troligast handlade det om dagar eller veckor.

Lilla Agnes förvånade oss alla genom att kämpa på längre än vad någon hade kunnat ana. Den 2a mars 2019 somnade hon till slut in lugnt och stilla i sin mammas famn. Hon blev tio månader gammal.

 

Med det sagt, så önskar vi göra vad vi kan för att hjälpa forskningen på traven. Det kan inte ge oss våran älskade Agnes tillbaka och det kan inte hjälpa oss, men det kan bidra till att andra ska slippa genomlida det vi går igenom just nu. Inga barn ska behöva bli sjuka och lida så som Agnes fick lida, och inga föräldrar ska behöva begrava sina barn. 🖤

Senaste bidragen till insamlingen

 • Farmor

  Anonym

  Sylwia

  Tänker på dig Agnes, och din lilla familj ❤️

  Anonym

  ❤️❤️❤️

 • Anonym

  Mormor

  🍁🐞💕

  Åsa, Signes mamma

  Våran dotter Signe blev diagnostiserad med en apelsinstor hjärntumör 2 veckor innan hon ens hade fötts. Nu är våran Signe här och är snart 6 veckor gammal. Ingen vet hur det kommer gå. Massa kärlek till er alla som kämpar!

  Moster🐰❤️