Yoga of Hope arrangerades över hela Sverige och samlade in drygt 431 000 kronor. Foto: Magnus Glans

Yogisar samlade in 431 000 kronor till kampen mot barncancer

Yoga of Hope förenade tusentals människor i kampen mot barncancer. Tillsammans samlade alla yogisar in drygt 431 000 kronor till Barncancerfondens arbete.

Det var totalt 132 yogastudios över hela Sverige som arrangerade Yoga of Hope den 17 november. Alla pengar som samlades in under dagen går till Barncancerfondens arbete att finansiera forskning och stödja de barn och familjer som drabbats. Summan av alla eventen hamnade på imponerande 431 000 kronor. 

- Det är andra året som Yoga of Hope arrangeras och precis som förra året är vi så tacksamma och glada för människors fantastiska engagemang. Alla behövs i vår vision att utrota barncancer, säger Lotta Lundvall, chef för idrottsevent på Barncancerfonden.

De yogastudios som hamnade på topp tre över mest insamlade pengar återfinns i Göteborg, Stockholm och Lund. Allra mest pengar samlades det in på Folkets hus i Göteborg där deltagarna tillsammans skänkte över 17 000 kronor.

Premiär för onlineyoga

Nytt för i år var att deltagare även kunde välja att delta i en yogaklass online vilket var möjligt tack vare Barncancerfondens samarbetspartner, onlineplattformen Yogobe.

- Med hjälp av Yogobe ville vi göra Yoga of Hope tillgängligt för ännu fler. Det var fint att se att flera valde att vara med i kampen mot barncancer hemifrån, säger Lotta Lundvall.

Yoga of Hope är ett av totalt sex idrottsevent som Barncancerfonden anordnar. Under året deltar tiotusentals personer i bland annat löpning, promenader och cykling för att samla in pengar till Barncancerfondens arbete. 

Här samlades det in mest

Barncancerfonden välkomnar journalister att ta kontakt med arrangörerna. Se alla arrangörer här.

 Om barncancer

  • Nästan varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer. 
  • Cancer är det vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige. 
  • Den genomsnittliga överlevnaden för barn med cancer är 80 procent, men det varierar mycket beroende på cancertyp. 
  • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer.