Cyklister från Barncancerfondens lopp Ride of Hope, sommaren 2017. Foto: Magnus Glans

Vätternrundan cyklar mot barncancer

Vätternrundan stärker sitt samarbete med Barncancerfonden inför årets Cykelvecka. Ett nytt avtal innebär bland annat att Vätternrundan matchar insatserna från deltagare som vill stötta kampen mot barncancer.

Cykelveckan, som startar med MTB-Vättern den 8 juni och kulminerar med Vätternrundan den 15-16 juni, närmar sig med stormsteg. Och precis som tidigare år kommer ett antal grupper att cykla till förmån för Barncancerfonden, vilket i sin tur innebär att Vätternrundan bidrar med viktiga medel till forskningen mot barncancer. I år stärks samarbetet ytterligare.

– Vi har stöttat Barncancerfonden på olika sätt i många år. Samtidigt har vi sett att många deltagare vill göra skillnad och cykla för något specifikt mål. Detta vill vi nu kombinera och skapa möjligheter för att dra in ännu mer pengar till kampen mot barncancer, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan.

Därför har avtalet med Barncancerfonden utvecklats och förtydligats ytterligare. Det nya avtalet innebär två olika sätt för deltagarna att stötta Barncancerfonden med Vätternrundans hjälp. Det ena är i någon av Ride of Hopes 20-tal grupper, där Vätternrundan dels sponsrar ledarna med startplatsen, dels skänker en summa motsvarande en startavgift per grupp. Det andra sättet är att köra i någon av de så kallade blå grupperna.

– De cyklisterna betalar 250 kronor extra för sin startplats, som går direkt till Barncancerfonden. Från Vätternrundan dubblar vi den insatsen och ger lika mycket, säger Gunilla Brynell- Johansson. Så de som vill kombinera sin egen insats i Vätternrundan med att göra något gott för andra, har alla möjligheter till det.

Samarbetet mellan Vätternrundan och Barncancerfonden innebär också att alla cyklister kan donera pengar via Facebook.

– Vi är så glada över det fina samarbetet vi har med Vätternrundan. Nästan varje dag drabbas ett barn av cancer, och varje krona gör skillnad i kampen mot barncancer, säger Elinor Westerberg, ansvarig för samarbetet på Barncancerfonden. Människor vill gärna röra på sig och göra gott samtidigt, och att Vätternrundan bidrar med lika mycket som cyklisten stärker upplägget ytterligare.

Vill du bevaka Vätternrundan?
Är du journalist, fotograf eller liknande och vill bevaka Vätternrundan, MTB-Vättern, Tjejvättern eller Halvvättern? Ackreditera dig här: http://vatternrundan.se/press