​Sveriges största spinningevent mot nya rekord

Spin of hope genomförs över hela landet imorgon, lördag. Redan idag kan Barncancerfonden konstatera att årets upplaga av Spin of Hope kommer att nå målet på 4 miljoner kronor insamlade till stöd för barn med cancer.

Eventet har över 400 fler lag anmälda i år jämfört med 2014. Drygt 23 000 deltagare har träningsväskan packad inför lördagen.

- Det har varit fantastiskt att se ett så stort intresse även i år. Spin of Hope har verkligen etablerat sig som ett event som spinningsverige samlas kring. Det innebär välbehövliga miljoner till stöd för barn som drabbas av cancer och deras familjer, säger Gary Fleming, initiativtagare till Spin of Hope och projektledare på Barncancerfonden.

Av alla 136 anläggningar som är med i Spin of Hope utmärker sig Friskis & Svettis på flera platser.

Vid F&S i Uppsala bokades alla tiders dyraste spinningcykel av företaget Nojiri AB som betalade 50 000 kronor för att vara med i Spin of Hope. Superbokningen gör att F&S Uppsala är den anläggning som samlat in mest pengar innan eventet startat, och som ligger bra till att dra in största summan i år.

Totalt sett har Friskis & Svettis i Jönköping varit den mest framgångsrika anläggningen under de 7 år som eventet arrangerats. I år ligger de en bit efter sina kollegor i Uppsala, men har chans att knappa in under lördagen.

Först med att fylla sin lokal och sälja alla cyklar var Friskis & Svettis i Ängelholm. Av deras 26 cyklar har 12 stycken sålts som guldcyklar, alltså till dubbla priset. Det gör F&S Ängelholm till den anläggning som har flest guldcyklar i år.


Om Spin of Hope

Spin of Hope är ett spinningevent där deltagarna hjälps åt att hålla spinningcyklarna igång i tolv timmar, från sju på morgonen till sju på kvällen. De som spinnar kan välja att ta alla tolv spinningpassen själv eller att bilda lag och turas om.

Spin of Hope har växt för varje år sedan starten för sju år sedan. I år är målet att samla in 4 miljoner kronor, ett mål som redan tangerats under fredagen innan eventet.

För att se alla deltagande anläggningar www.spinofhope.se
Följ gärna eventet i sociala medier via #spinofhope


För mer information, vänligen kontakta:

Gary Fleming, projekledare för Spin of Hope
Telefon: 070 368 8511
E-post: gary.fleming@barncancerfonden.se