Populär bild blir välgörenhetstryck

Barncancerfondens senaste annons om att forskare kan söka pengar till sina projekt har blivit väldigt populär. Den fina bilden i annonsen efterfrågas av privatpersoner och nu har fotografen som tog bilden tagit fram en tryckt version som säljs till förmån för Barncancerfonden.

Fotografen Erik Johansson gjorde i somras ett gratisjobb för Barncancerfonden för att ta en fin annonsbild för höstutlysningen av forskningsanslag. Bilden där barncanceröverlevaren Julia sitter omgiven av böcker har synts i annonser och på Barncancerfondens hemsida.

Erik har fått många förfrågningar från personer som vill köpa bilden, så han beslutade sig för att trycka upp ett antal och sälja till förmån för Barncancerfonden. När tryckeriet hörde om bakgrunden bestämde de sig för att inte ta betalt, så varje krona från försäljningen går till att bekämpa barncancer.

Julia, flickan på bilden, insjuknade i leukemi när hon var två år. Nu är hon färdigbehandlad och tillbaka på förskolan med sina kompisar. Hennes dröm är att läsa alla böcker som någonsin skrivits.
Med mer forskning inom barncancerområdet kan fler barn få chansen att uppfylla sina drömmar.

Fram till årsskiftet finns bilden till försäljning här.
En film om hur bilden blev till finns på Youtube.