Klart för start i Ride of Hope 2015

Ride of Hope är cykelloppet som går förbi samtliga sex barncancercenter i Sverige. Cyklisterna startar både i Lund i söder och i Umeå i norr och samlar genom loppet in pengar till Barncancerfonden. Samtidigt visar de sitt stöd för barnen och familjerna på landets barncanceravdelningar. Loppet genomförs tillsammans med sponsorer för att så mycket pengar som möjligt ska kunna gå till livsviktig forskning. Lidl Sverige är huvudsponsor för tredje året i rad.

– Att cykla en eller flera delsträckor i Rideof Hope är ett roligt sätt att engagera sig i kampen mot barncancer. Förutom att du bidrar till livsviktig forskning så får du ett minne för livet, berättar Alexander Amprazis, projektledare på Barncancerfonden.

Den 1 augusti börjar Ride of Hope-cyklisterna trampa från Lund för att cykla 125 mil till Stockholm på nio dagar. Den 3 augusti går sedan starten för loppets norra sträckning, 100 mil från Umeå till Stockholm. Längst vägen passerar loppet de sex barnonkologiska centra som finns i Sverige: Umeå, Linköping, Uppsala, Lund, Göteborg och Stockholm. Alla cyklister sammanstrålar och går gemensamt i mål i Hagaparken i Stockholm den 9 augusti.

Journalister välkomnas
Journalister är välkomna till alla starter, depåstopp och målgångar. Många av cyklisterna har intressanta historier kring varför de engagerar sig i Ride of Hope.Det finns också möjlighet för reportrar att åka med i loppets mediabil under etapperna, eller under en del av en etapp, för att följa en viss cyklist genom loppet.

Kostnader täcks av sponsorer
Alla pengar som kommer in genom anmälningar, gåvor och insamlingar längs med vägen går oavkortat till Barncancerfondens verksamhet. Alla kostnader täcks av sponsorbidrag.

Huvudsponsorn Lidl Sverige stöttar Ride of Hope för tredje året och står bland annat för all mat vid depåer och målgångar under hela loppet. Mest krut läggs vid målgången i Hagaparken i Stockholm där cyklisterna belönas för många dagars slit i cykelsadeln.

Här går loppet 
Umeå-Stockholm
3 augusti: Umeå till Örnsköldsvik
4 augusti: Örnsköldsvik till Härnösand
5 augusti: Härnösand till Hudiksvall
6 augusti: Hudiksvall till Gävle
7 augusti: Gävle till Västerås
8 augusti: Västerås till Uppsala
9 augusti: Uppsala till Stockholm.

Lund-Stockholm
1 augusti: Lund-Halmstad
2 augusti: Halmstad-Göteborg
3 augusti: Göteborg-Jönköping
4 augusti: Jönköping-Linköping
5 augusti: Linköping-Norrköping
6 augusti: Norrköping-Örebro
7 augusti: Örebro-Västerås
8 augusti: Västerås-Uppsala
9 augusti: Uppsala-Stockholm

Hela bansträckningen och detaljer om plats för start och målgång för varje delsträcka finns på Barncancerfondens hemsida.

För mer information om Rideof Hope, kontakta:
Alexander Amprazis, projektledare
Telefon: 08-584 209 55 
E-post: alexander.amprazis@barncancerfonden.se