Internationella barncancerdagen uppmärksammas av kända svenskar

Söndag den 15 februari är det internationella barncancerdagen. Tillsammans med Stefan Sauk, Björn Ranelid, Zinat Pirzadeh, Marie Richardson, Tobias Karlsson och Alexandra Dahlström uppmanar Barncancerfonden denna dag svenska folket att göra en extra insats i kampen mot barncancer.

Barn ler och skrattar i genomsnitt 400 gånger varje dag. För cancerdrabbade barn är siffran ofta lägre och detta uppmärksammar sextetten i en film där svenska folket uppmanas att hjälpa till att göra internationella barncancerdagen till en hoppets dag, för att fler barn ska få chansen att skratta i framtiden. 
– Varje barn som föds är en pil som färdas mot framtidens hjärta. Jordens omkrets borde vara lika med måttet på alla barnens leenden dag efter dag. Därför är internationella barncancerdagen av största vikt för mänskligheten, säger Björn Ranelid.

Här kan du titta på filmen

Internationella barncancerdagen har uppmärksammats sedan 2002 för att hjälpa barn och ungdomar som insjuknar i cancer. I Sverige handlar det om drygt 300 barn om året. Omkring 80 procent av de barn som får cancer i Sverige överlever idag, men det är Barncancerfonden inte nöjda med.
– Vår vision är att utrota barncancer, och för att nå dit måste vi finansiera mer forskning som leder till bättre behandlingar. Internationella barncancerdagen är viktig för oss för att väcka uppmärksamhet kring barncancer och för att samla in pengar till fortsatt forskning, säger Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden. 

Såhär gör du för att hjälpa till i kampen mot barncancer på internationella barncancerdagen
• SMS:a HOPP till 72 900 och skänk 50 kronor till barncancerforskningen 
• Delta i #delaettskratt genom att tagga en skojig selfie eller skrattfilm med #delaettskratt på Instagram, Facebook eller Twitter 

Läs mer om hur viktigt det är med hopp och skratt på delaettskratt.se