Internationella barncancerdagen 2020

Den 15 februari var det internationella barncancerdagen, en dag som uppmärksammas världen över för att hedra barn med cancer. I föreningen uppmärksammades den här dagen med aktiviteter både i Stockholm och på Gotland.

I Stockholm samlades runt 70 stycken av våra medlemmar på Courtyard by Marriott för en härlig brunch tillsammans. På brunchen var det superhjälte-tema för att uppmärksamma att alla barn som varje dag kämpar mot cancer är superhjältar. Barnen (och även föräldrar) kom i många fina utklädnader och vi fick träffa Spiderman, Batman, Link, Marchall från Paw Patrol, Turtles och många fler!

Förutom god mat fanns det under brunchen pyssel för alla barn, ansiktsmålning och tillsammans med Sofie Degerland pärlade vi armband med budskapet ”Hope” som säljs till förmån för föreningen.

Efter brunchen gick vi tillsammans ut i Rålambshovsparken och släppte upp färgglada rislyktor som hade skänkts från Partypack. Det blev en fartfyllt och väldigt rolig aktivitet där vi kämpade mot blåsten för att få iväg lyktorna som tillslut begav sig in mot staden.

På Gotland träffades familjer för att äta på Pinchos och sedan gå på bio tillsammans. Filmen som de såg var Lasse Majas Detektivbyrå som uppskattades av hela familjen. Alla barn fick också varsin goodie bag från Flying Tiger fylld med roliga saker att ta med sig hem.

Inte nog med detta, under fredagen besökte även våra kompisar i Bike4Life Team Gotland Visby Lasarett där de bjöd på fantastiskt fina vårbakelser till alla inneliggande familjer. Bakelserna var gjorda utav bagerielever på Wisby Gymnasium som bakade fina ätbara blommor till både barn och föräldrar. Bike4Life anordnade också en ljusmanifestation på lördagen utanför sjukhuset i Visby och en insamling för föreningen.

Stort tack till alla våra medlemmar som deltog och uppmärksammade internationella barncancerdagen tillsammans med oss!

Och ett varmt tack till Courtyard by Marriott, Bike4Life Team Gotland, Partypack och Flying Tiger för att ni hjälper till att göra vardagen lite bättre för våra familjer!