Fantastiska dagar på Gotland

I juni åkte Barncancerfonden Stockholm Gotland tillsammans med 23 medlemsfamiljer till Slite på Gotland för en långhelg fylld med gemenskap, roliga aktiviteter, bad och sol.

Detta var den andra medlemsresan som arrangerades av föreningen och har redan blivit en mycket uppskattad aktivitet. Under årets resa hade 23 familjer möjlighet att följa med och uppleva Gotland tillsammans med oss.

Redan några minuter efter ankomsten i Slite började poolen fyllas av barn och lek. Helgen började sedan med en gemensam middag på Slite Standbys härliga uteservering. Där njöt vi av en god middag tillsammans och började lära känna alla olika familjer som var med på resan.

Fredagen startade vi redan efter frukost med en föreläsning med Carolina Klüft. Carolina Klüft, som är en av Sveriges främsta friidrottare genom tiderna, pratade om vikten av att hitta glädjen i att röra sig. Att det inte ska vara tvång eller prestationsbaserat, utan att det ska vara roligt medan man gör det. Carolina delade också med sig av sina bästa tips på hur man som familj kan hitta rörelseglädje tillsammans, till exempel discostädning eller danspauser.

På lördagen stod alla barns mest efterlängtade aktivitet på schemat – ett besök på Kneippbyn! Vi blev varmt välkomnade på Kneippbyn som otroligt generöst hade sponsrat föreningen med inträde till alla 23 familjer.

Vistelsen avslutades på söndagen där vi började morgonen med familjegympa innan det var dags att packa ihop och börja förbereda sig för hemresa.

Från barncancerfondens Stockholm Gotlands sida vill vi passa på att tacka alla familjer som deltog och som bidrog till fantastiska möten, skratt och gemenskap.