Carina om känslorna inför Barncancergalan

Hej Carina Berg, som leder årets Barncancergala tillsammans med Anders ”Ankan” Johansson! Hur känns det inför livesändningen som går av stapeln nu på måndag?   

– En av många fina saker med det här jobbet är att jag får chansen att jobba med roliga människor jag inte jobbat med förut. Jag är så glad att få göra detta med Anders, en person som fått mig att skratta så mycket och som utstrålar så mycket värme och klokskap.

Barncancergalan – Det svenska humorpriset sätter fokus på kampen mot barncancer. Samtidigt kommer Papphammarstatyetter delas ut till årets roligaste svenska komiker. Kan man verkligen kombinera ett ämne som barncancer med humor?  

– Absolut! Jag hade lite svårt att få ihop det själv när jag först hörde idén. Men när man hör föräldrar berätta om kraften de får av att få en stunds paus i mörkret, som skrattet kan ge så känns det helt givet. ”När livet är som tyngst behöver vi skrattet som mest”, var den en mamma som uttryckte saken. 

Det här blir sjunde året i rad som du leder galan och tidigare har vi bland andra sett David Sundin och Pernilla Wahlgren vid din sida. I år får du sällskap av Ankan på scen – vad kan vi förvänta oss av det?

– Värme, skratt och förhoppningsvis två trygga programledare som kan lotsa alla igenom galans tyngsta delar. Vi kommer försöka vara som en bro mellan alla toppar och dalar. Ankan och jag har haft väldigt roligt under förberedelserna så det hoppas jag märks på scen. 

Vad vill du att galasändningen ska resultera i?

– 5 000 barnsupportrar eller fler. Helst fler! 

Under sändningen kommer vi kunna se Måns Zelmerlöw och Sanna Nielsen på scen, samt komiker som Vanna Rosenberg och Jesper Rönndahl. Vi kommer även få ta del av barncancerdrabbade familjers berättelser. Är det något som berört dig extra mycket under förberedelserna?

– Ja. Det är otroligt tungt i år, med många drabbande historier. Att höra föräldrar berätta om hur deras liv går från glädje till nattsvart mörker på mindre än 4 månader är så fruktansvärt. Om och om igen blir jag påmind om hur viktig forskningen är för att vi ska kunna rädda livet på de drabbade barnen. Det är det enda vi som står bredvid kan göra. Stötta familjerna och stötta Barncancerfonden.