Om Barncancergalan

För tredje året i rad kan vi stolt presentera Barncancergalan – det svenska humorpriset som sänds direkt i Kanal 5 måndag den 2 oktober klockan 20.00.

Vid den stora direktsända galan hyllas och prisas Sveriges komiker, samtidigt som tv-tittarna har möjlighet att bidra till kampen mot barncancer genom att bli Barnsupportrar hos Barncancerfonden.

Skratta – för barnens skull

Barn skrattar enligt forskning i genomsnitt 400 gånger varje dag. Men när man själv, eller någon som står en nära, drabbas av en svår sjukdom kan det vara svårt att hitta sitt skratt. I höst kommer Barncancergalan – det svenska humorpriset tillbaka för tredje året i rad, för att bidra till Barncancerfondens arbete för att inget barn ska behöva drabbas av cancer. Samtidigt prisas de människor som fått oss alla att skratta som mest och skönast under året som gått.

Förra årets gala fick så många tittare att engagera sig och bli Barnsupportrar, vilket gav 35 miljoner kronor till barncancerforskningen. 

– Barncancergalan borde inte behöva finnas. Punkt. Det är därför arbetet med att möjliggöra forskning och att sprida information om cancer hos barn är så otroligt viktigt. Vi gör det genom att gifta Roligare TV och Kanal 5 med Barncancergalan – det svenska humorpriset och Barncancerfonden. Vi gör det för att skänka välgörande skratt och för att stödja Barncancerfondens viktiga arbete mot barncancer, säger Calle Jansson, kanaldirektör för Discovery Networks Sweden.

16x9 Image
Den direktsända galan leds av Carina Berg

Det svenska humorpriset delas i år ut i sju kategorier, varav fem är jurykategorier. 

  • Årets humorprogram
  • Årets humorprestation
  • Årets långfilmskomedi
  • Årets scenshow
  • Årets hederspris till Gösta Ekmans minne
  • Årets webbhumor (publikt pris). Rösta via aftonbladet.se
  • Barnens pris (publikt pris).

Barncancergalan – det svenska humorpriset produceras av FLX för Kanal 5. Galan är en del av Discovery Networks Swedens övergripande samarbete med Barncancerfonden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anne Bergsten

Anne Bergsten

Varumärkesansvarig

Ingen fara, du har fortfarande möjlighet att se reprisen på söndag 8 oktober klockan 12.15 på Kanal 5.

Bli Barnsupporter med 100 kronor/månad

SMS:a BARN mellanslag PERSONNUMMER till 714 40

eller klicka här för att bli månadsgivare