Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

Barncancergalan – det svenska humorpriset

Barncancergalan – det svenska humorpriset direktsänds från Berns i Stockholm den 30 september på Viaplay och TV3.

Vid den stora direktsända galan hyllas och prisas Sveriges komiker, samtidigt som tv-tittarna har möjlighet att bidra till kampen mot barncancer genom att bli Barnsupporter och bidra varje månad till Barncancerfonden.

Barncancergalan – Det svenska humorpriset firar tio år

Förberedelserna inför årets viktigaste kväll är redan i gång och det blir ett jubileumsår då Barncancergalan – Det svenska humorpriset firar tio år. 

Carina Berg tillbaka – leder jublierande Barncancergalan

Carina Berg axlar rollen som programledare för nionde året i rad och gör det nu med succén från Melodifestivalen i ryggen.

– Jag är så glad och hedrad över att få leda denna gala. Jag får gåshud varje gång. Det är enligt mig årets viktigaste och mest känslosamma kväll. Det har varit fantastiskt att under de här tio åren som galan har funnits se hur framsteg inom forskningen bidragit till att rädda liv. Tack vare alla barnsupportrars gemensamma insatser kan vi fortsätta kämpa i den riktningen, med ett gemensamt mål: att fler barn ska överleva och får ett gott liv, säger Carina Berg.

Det är tionde året för Barncancergalan – Det svenska humorpriset där kampen mot barncancer står i fokus. Genom att bli Barnsupporter och bidra ekonomiskt till Barncancerfonden kan mer pengar läggas på forskning och arbetet med att förbättra livskvaliteten hos de som överlever fortsätta. I Sverige insjuknar ett barn om dagen i någon form av barncancer. Tack vare att nya tekniker och metoder ständigt utvecklas möjliggörs mer träffsäker och effektiv behandling, och här ligger svensk barncancerforskning långt fram. Av de som drabbas av barncancer överlever 85 procent, men trots framstegen dör ett barn i veckan.

Bli Barnsupporter med 100 kronor/månad

Skratta – för barnens skull

Barn skrattar enligt forskning i genomsnitt 400 gånger varje dag. Men när man själv, eller någon som står en nära, drabbas av en svår sjukdom kan det vara svårt att hitta sitt skratt. I september kommer därför Barncancergalan – det svenska humorpriset tillbaka för att prisa och hylla de människor som fått oss alla att skratta som mest under året som gått.

  • Årets humorprogram (röstas fram av huvudjury)
  • Årets komedi (röstas fram av huvudjury)
  • Årets manliga komiker (röstas fram av huvudjury)
  • Årets kvinnliga komiker (röstas fram av huvudjury)
  • Årets scenshow (röstas fram av separat jury)
  • Det svenska humorprisets hederspris i Gösta Ekmans minne (röstas fram i arrangörsgruppen)
  • Årets humorpodd (röstas fram av Aftonbladets läsare) 
  • Barnens pris – (röstas fram av en separat barnjury) 

Barncancergalan – Det svenska humorpriset produceras av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Viaplay Group.

Här är alla vinnare av Det Svenska Humorpriset 2023

Läs mer

För ytterligare information, vänligen kontakta:

AnneBergsten

Anne Bergsten

Varumärkesstrateg