Barncancergalan – det svenska humorpriset

Barncancergalan – det svenska humorpriset direktsändes från Berns i Stockholm den 2 oktober på Viaplay och TV3.

Vid den stora direktsända galan hyllas och prisas Sveriges komiker, samtidigt som tv-tittarna har möjlighet att bidra till kampen mot barncancer genom att bli Barnsupporter och bidra varje månad till Barncancerfonden.

Barncancergalan och det svenska humorpriset 2023 med drabbade barn och kända komiker, samt Carina Berg som konferencié/programledare.

Årets gala på Berns Salonger i Stockholm resulterade i att över 6 000 nya Barnsupportrar värvades och hela 53 miljoner kronor gick till Barncancerfondens livsviktiga arbete för att fler barn ska överleva och leva ett gott liv.

Under kvällen fick publiken på Berns och tv-tittarna runt om i landet bland annat uppleva ett starkt framträdande av Renaida Braun för att hylla de barn som inte längre lever och en show helt framtagen av barn där Pernilla Wahlgren, Tone Sekelius, Cazzi Opeia med flera spelade huvudrollerna. Barnens pris gick till I Just Want To Be Cool, årets kvinnliga och manliga komiker blev Petrina Solange och Ahmed Berhan, och hederspriset till Gösta Ekmans minne gick till Eva Rydberg.

Barncancergalan och det svenska humorpriset 2023 med drabbade barn och kända komiker, samt Carina Berg som konferencié/programledare.

Carina Berg ledde den omtyckta galan för åttonde året i rad

Carina Berg ledde tittarna genom galan som belyser det faktum att när livet är som svårast behövs också skrattet som mest. Vant balanserade Carina allvar med humor, där hon i ena stunden uppmärksammade drabbade familjers sorg och saknad, till att i nästa stund lyfte upp Sveriges bästa underhållning och personerna som dagligen får oss att skratta.

– Jag är så glad att jag får fortsätta leda denna gala. Efter så många år är det fortfarande mitt mest hedervärda uppdrag. När livet är som allra svårast, behöver vi skrattet som allra mest. Det är därför jag älskar den här galan. Så kul också att Viaplay tagit över stafettpinnen, säger Carina Berg.

Det är nionde året för Barncancergalan – Det svenska humorpriset där kampen mot barncancer står i fokus. Genom att bli Barnsupporter och bidra ekonomiskt till Barncancerfonden kan mer pengar läggas på forskning och arbetet med att förbättra livskvaliteten hos de som överlever fortsätta. I Sverige insjuknar ett barn om dagen i någon form av barncancer. Tack vare att nya tekniker och metoder ständigt utvecklas möjliggörs mer träffsäker och effektiv behandling, och här ligger svensk barncancerforskning långt fram. Av de som drabbas av barncancer överlever 85 procent, men trots framstegen dör ett barn i veckan.

Bli Barnsupporter med 100 kronor/månad

Skratta – för barnens skull

Barn skrattar enligt forskning i genomsnitt 400 gånger varje dag. Men när man själv, eller någon som står en nära, drabbas av en svår sjukdom kan det vara svårt att hitta sitt skratt. I september kommer därför Barncancergalan – det svenska humorpriset tillbaka för att prisa och hylla de människor som fått oss alla att skratta som mest under året som gått.

  • Årets humorprogram (röstas fram av huvudjury)
  • Årets komedi (röstas fram av huvudjury)
  • Årets manliga komiker (röstas fram av huvudjury)
  • Årets kvinnliga komiker (röstas fram av huvudjury)
  • Årets scenshow (röstas fram av separat jury)
  • Det svenska humorprisets hederspris i Gösta Ekmans minne (röstas fram i arrangörsgruppen)
  • Årets humorpodd (röstas fram av Aftonbladets läsare) 
  • Barnens pris – (röstas fram av en separat barnjury) 

Barncancergalan – Det svenska humorpriset produceras av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Viaplay Group.

Här är alla vinnare av Det Svenska Humorpriset 2023

Läs mer

För ytterligare information, vänligen kontakta:

AnneBergsten

Anne Bergsten

Varumärkesstrateg