Barncancergalan – det svenska humorpriset

Barncancergalan – det svenska humorpriset sändes 26 september kl. 20.00 direkt från Berns i Stockholm på Kanal 5 och Discovery+.

Vid den stora direktsända galan hyllas och prisas Sveriges komiker, samtidigt som tv-tittarna har möjlighet att bidra till kampen mot barncancer genom att bli Barnsupporter och bidra varje månad till Barncancerfonden.

Under kvällens gala på Berns Salonger i Stockholm nåddes ett insamlingsresultat om drygt 39 miljoner kronor.

Carina Berg och Anders “Ankan” Johansson var årets värdar

Carina Berg ledde galan för sjunde året i rad, i år tillsammans med Anders ”Ankan” Johansson. En professionell duo som balanserade allvar med humor, för att ena stunden uppmärksamma drabbade familjers sorg och saknad, till att i nästa stund lyfta upp Sveriges bästa underhållning och personerna som dagligen får oss att skratta.

Under kvällen fick publiken på Berns och tv-tittarna runt om i landet uppleva höjdpunkter som när barnens jury gjorde sin jurydans innan de avslöjade att barnens pris gick till I Just Want To Be Cool, när Sanna Nielsen fick hela Berns att sjunga allsång för att tillsammans avslöja att årets manliga och kvinnliga komiker blev Kristoffer Appelquist och Sanna Sundquist. Men också det känslosamma och starka framträdandet som Amanda Bergman och GRANT gjorde tillsammans för att hylla alla de barn som inte längre lever.

Kvällen avslutades med ett framträdande av Måns Zelmerlöw och barngruppen Base 23 som kantades av hopp och glädje.

polkadots.png

Bli Barnsupporter med 100 kronor/månad

SMS:a BARN mellanslag PERSONNUMMER till 714 40

eller klicka här för att bli månadsgivare

Skratta – för barnens skull

Barn skrattar enligt forskning i genomsnitt 400 gånger varje dag. Men när man själv, eller någon som står en nära, drabbas av en svår sjukdom kan det vara svårt att hitta sitt skratt. I september kommer därför Barncancergalan – det svenska humorpriset tillbaka för att prisa och hylla de människor som fått oss alla att skratta som mest och skönast under året som gått.

  • Årets humorprogram (röstas fram av huvudjury)
  • Årets komedi (röstas fram av huvudjury)
  • Årets manliga komiker (röstas fram av huvudjury)
  • Årets kvinnliga komiker (röstas fram av huvudjury)
  • Årets scenshow (röstas fram av huvudjury)
  • Det svenska humorprisets hederspris i Gösta Ekmans minne (röstas fram i arrangörsgruppen)
  • Årets humorpodd (röstas fram av Aftonbladets läsare)
  • Barnens pris – (röstas fram av en separat barnjury)

Barncancergalan – det svenska humorpriset produceras av FLX för Kanal 5. Galan är en del av Discovery Networks Swedens övergripande samarbete med Barncancerfonden.

Här är alla vinnare av Det Svenska Humorpriset 2022

Läs mer

För ytterligare information, vänligen kontakta: