Maja och Sophie vet båda hur det är att ha ett syskon med cancer. Nu vet de även hur girafferna har det på djurparken.

Lyckat barnkalas med tårta och Tryggve på Borås Djurpark

Vårsolen kikade fram och gav extra värme till gemenskapen som förenade föreningens medlemmar på Borås Djurpark i helgen. Tryggve och Vilja var med och delade ut goa kramar till både vuxna och barn – vilket kalas vi fick!

Barn och cancer hör inte ihop men det gör barn och kalas. Därför bjöd föreningen in alla medlemmar till barnkalas på Borås Djurpark den 9 april för att fira föreningens födelsedag. Cirka 130 familjer kom och det var inte vilka familjer som helst – de är alla riktiga kämpar. De vet av egen erfarenhet att när ett barn drabbas av cancer är ensam inte stark.

Alla vet att tillsammans med andra som förstår kan det svåra vara lite lättare att bära. Därför kändes det väldigt fint att så många kom för att fira tillsammans med oss i föreningen.  

Aktiviter för dagen

Familjerna fick åka minitåg, gå på guidad tur och uppleva nordiska rovdjur, titta på apor, se afrikanska rovdjur eller besöka savannen. Och efteråt välkomnades alla till fikaplatsen där ett härligt tårtkalas med Supersnöret tårtor dukats upp.

Borås Djurpark hade även ordnat en påskäggsjakt och som vanligt fanns det mycket annat att upptäcka på djurparken under hela dagen för familjerna.  

Familjen Andersson-Johansson på tårtkalaset

För familjen Andersson-Johansson från Karlstad är det första gången de är med på en aktivitet med föreningen. Sonen Colin, 2 år insjuknade i leukemi i september 2021 och mamma Marie beskriver beskedet om att Colin var sjuk kom lite som ett slag i ansiktet som de aldrig skulle resa sig ifrån. Men Colin har visat sig vara en riktig kämpe.

- Han tycker att det är kul och blir glad då vi skall åka till sjukhuset, berättar Marie.

Det mesta har gått riktigt bra men oron finns ju förstås där hela tiden. Nu ser familjen fram emot att få gå till Liseberg med föreningen i maj och i sommar skall de låna föreningens stuga JonBengtsätern i Sunne.

Det är ju inte så långt för oss till Sunne, säger pappa Jerry men skönt att ha nära till vårt hemsjukhus i Karlstad om något skulle hända. Och stugan är stor så de kan ta med Maries systrar och kusiner dit.

För lillasyster Kayla 5 år var det bästa med dagen att få äta tårta och titta på elefanterna. Och förstås att få hälsa på Barncancerfondens maskotar, Vilja och Tryggve.

Kramgoa volontärer

Vid kalaset var volontärer från Team Rynkeby Godmorgon Sjuhärad med och hjälpte till vid tårtserveringen. De fick även det celebra uppdraget att bära Tryggve och Vilja kostymerna och delade förstås gärna ut kramar till både barn och vuxna.  

Vi finns här för dig

Under fyra decennier har föreningen gjort många insatser för att skapa trygghet och glädje för drabbade familjer. Och trots att vi önskar att vi inte ens fanns så kommer vi fortsätta finnas kvar för dig som drabbas av barncancer – så länge du vill och behöver oss.

Varmt tack till alla som kom på vårt kalas!