Äntligen en egen app!

Nu kan föräldrar och närstående till barn som behandlas på Barncancercentrum i Göteborg ladda ner en app där information som är viktig att känna till under vårdtiden finns samlad.

Andreas Backman arbetar som undersköterska på Barncancercentrum är förväntansfull och glad inför lanseringen av appen.  

Andreas är parallellt med sitt vanliga arbete i vården ansvarig för projektet med att utveckla appen. Arbetet har pågått under ett par års tid i ett nära samarbete med oss på Barncancerfonden och IUS innovation AB. 

- Äntligen kan vi lansera appen för våra familjer. Det känns extra fint i dessa Coronatider då vi vill nå ut snabbt med information till föräldrar som känner oro inför vad viruset betyder för dem och hur de ska förhålla sig. 

Så idag, fredagen den 12 juni,  bjuder vi och Barncancerfonden Västra in till App-kalas på avdelningen med app-bakelser för att fira att vi äntligen är i mål, berättar Andreas.

När ett barn behandlas för cancer är det enormt mycket information som föräldrar och anhöriga ska hålla sig uppdaterade på, t ex rutiner, undersökningar och svar på frågor som man kanske inte kom ihåg att ställa vid ett läkarbesök. Fram tills nu har den här typen av information funnits i en gammal hederlig pärm på sjukhuset.

Men nu får Barncancercentrum på Drottning Silvias barn och ungdomsjukhus en helt egen app där barnonkologer och annan personal på avdelningen enkelt och oftare kan uppdatera all information som föräldrar, barn och anhöriga kan tänkas behöva. 

Detta betyder också att t ex mor- och farföräldrar, fastrar och morbröder kan ladda ner appen vilken kan underlätta för föräldrarna att inte behöva ha koll på all information själva. Det här är efterlängtat bland både föräldrar och personal.

- men jag vill poängtera att syftet med appen inte är att ersätta personliga samtal med oss vårdpersonal berättar Andreas Backman vidare. Fysiska möten och samtal är fotfarande en mycket viktig del av vården. Appen är komplement och ett stöd för minnet. 

Appen som finanisieras helt av Barncancerfonden finns nu att ladda ner på både App Store och Google play.

Dina synpunkter på appen är viktiga för oss. Kontakta oss på e-post: Barncancerappen@vgregion.se