Vi kan inte bota men vi kan göra tillvaron lite ljusare. Varje år drabbas cirka 300 barn i Sverige av cancer. Barncancerfonden Västra bildades 1981 och är en stödförening för barn med cancersjukdomar i Västra Sverige. Vi är en av sex föreningar i landet och tillsammans bildar vi Barncancerföreningarnas riksförbund Barncancerfonden.

• Vi finns på Barncancercentrum i Göteborg och på hemsjukhusen i Västra Sverige. Vi gör insatser för barnens trivsel på sjukhusen, samarbetar med vårdpersonal och försöker påverka sjukvårdsansvariga.
  • Vi har stödgrupper kopplade till alla sjukhus i regionen. Vi bjuder in till aktiviteter för familjer att under lättsamma former får träffa andra som är i samma situation. Utbudet är allt från fikaträffar, föreläsningar och gemensamma resor.
  • Vi erbjuder alla familjer ett rekreationsresebidrag eller möjligheten att låna vår rekreationsstuga i Sunne.

Ibland händer det som inte får hända, ett barn förlorar kampen mot sjukdomen.  För dessa familjer så ordnas träffar för att få möjligheten bearbeta sin sorg samt träffa andra som förstår hur det känns.

Föreningens verksamhet utgår från Hoppets hus som ligger ett stenkast från Barncancercentrum i Göteborg.

Varmt välkomna att kontakta oss!

E-post info@bcfvastra.se

Plusgiro 90 06 60 - 2 Swish 123 90 06 602

Föreningen får inget stöd av stat, landsting eller kommun och är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

I Barncancerfonden Västras webbshop kan du stödja oss med en gåva.

Ge en gåva