Rekreation, bidrag och boenden

Under och efter sjukdomstiden är familjen i extra stort behov av att göra saker tillsammans. Det finns dessutom ofta ett stort behov av att träffa andra som har varit i en liknande situation.

Föreningen har ett hus i Sunne , Jon Bengtssätern som medlemfamiljer kan ansöka om att hyra.

Vid Almers hus i Varberg erbjuds barncancerdrabbade och deras familjer en veckas kostnadsfri vistelse. Samtidigt finns här möjlighet till samvaro med andra familjer i samma situation.

Barncancerfonden anordnar även flera temaveckor på Ågrenska för barncancerdrabbade. Ågrenska är ett kompetenscenter där personer med sällsynta diagnoser och deras familjer får träffa både andra i liknande situation och experter på sjukdomen. Läs mer om Ågrenska här

Vi har även även en del lägersamarbeten som kan vara av intresse för ditt barn eller er som familj. 

Rekreationsresebidrag

För att göra det möjligt för familjer att återhämta sig efter behandling eller en svår tid kan medlemmar ansöka om bidrag från föreningen.

Läs mer om rekreationsresebidrag från föreningen.

Stöd vid palliativ vård

När det svåraste händer – då inget bot mot sjukdomen längre finns krävs det att alla runt barnet och familjen hjälper till och håller om. För att få stöd i vardagen kan drabbade familjer ansökan om ett ekonomiskt stöd från föreningen.

Läs mer om stöd vid palliativ vård.

Har ni frågor kontakta gärna vårt kansli. 

E-post: vastra@barncancerfonden.se
Telefon: 031-845103 

Välkomna med er ansökan!