Jon Bengtssätern

I Värmlandsskogar utanför Sunne har Barncancerfonden Västra sin rekreationsanläggning Jon Bengtssätern. Här kan medlemsfamiljer tillbringa en skön vecka i rofylld miljö. Hösten erbjuder svamp och bärplockning. Vintertid finns flera skidanläggningar i närheten. Sommaren erbjuder ett rikt utbud av bad och fiske.

Jon Bengtssätern omfattar tre stugor och två förrådsbyggnader och bastu. Sammanlagt finns det 14 sängplatser och den familj som hyr har anläggningen för sig själva. Stugorna är fullt utrustade med spel, leksaker och all tänkbar köksutrustning.

I stugan finns alltid baslivsmedel tillgängligt, som t.ex. salt, socker, pasta, kaffe, gryn med mera. De som besöker stugan ska bara behöva ta med sig färska livsmedel. Klicka här för att se bilder på stugan

Utflyktsmålen är många. Här finns Mårbacka och Rottneros, Ski Sunne och Hovfjället. I Arvika är Rackstadmuséet ett måste. Vill barnen bada så är det nära till badet i Torsby. Det är dukat för en komplett upplevelse. På Sunne kommuns hemsida finns många bra tips.

Vad kostar det per familj?

A-B medlem: För hel vecka 500 kronor A-B medlem: För kort vecka 300 kronor
C-medlem: För kort vecka 600 kronor C-medlem: För hel vecka 1 000 kronor

(medlem i annan BCF förening räknas som C-medlem)

Boka stugan

För högsäsong har vi särsklida ansökningsperioder. Vid fördelning av högsäsongsveckor prioriteras familjer som tillhör medlemskategori A och inte varit i stugan tidigare. Bytesdag för hel vecka är söndagar, för kortvecka torsdag/söndag. Praktisk information som vägbeskrivning, betalning och skötsel lämnas av stugansvarig då ni tackat ja till erbjudandet om vistelse.

Klicka här för mer information om våra olika medlemskategorier och medlemskap.

Boka lågsäsongsvecka

Är ni intresserade av en ledig vecka under lågsäsong kan ni se när det är ledigt i bokningskalendern som ligger längre ner på sidan.  Ni kan inte boka själva men mejla er förfrågan till vastra@barncancerfonden.se .

Ansökan om sommarsäsongen 2024 är stängd. 

 

Jon Bengtssätern

Bokningskalender

Bokningskalender

Kontakt

  • ErikaWilson Hemingway

    Erika Wilson Hemingway

    Föreningsadministratör Västra