Stöd när ett barn dör av cancer

När det svåraste händer – ett barn dör av sin sjukdom då förändras familjens situation på många sätt. I sorg är möten med andra som mist ett viktigt stöd för att gå vidare.

I föreningen anordnar vi regelbundet träffar för dig som förlorat ett barn i cancer.  Vi kallar det för "Vi som mist"grupp.  Med på träffarna är föräldrar som själva har förlorat sitt barn och har kunskap om sorg och sorgebearbetning. Att träffas i grupp och tillsammans gå igenom sina upplevelser, kan vara en hjälp i sorgen. Det kan kännas tryggt att inte vara ensam. Möten med andra som förstår kan ge styrka att våga se framåt.

Träffarna ser olika ut, en del med övernattning och andra över en dag. Om behovet finns kan extra ledare vara som stöd för syskon så att föräldrar kan prata i lugn och ro. Det kostar ingenting att delta i en Visommist träff. Medlemskap i föreningen är det enda kravet.  Se kalendariet.

Digitala samtalsgrupper för dig som mist

Här möter du andra föräldrar som också har förlorat sitt barn i digitala samtalsgrupper tillsammans med en legitimerad psykoterapeut och en samtalsvärd från Barncancerfonden. 

Läs mer och anmäl intresse här.

Kontakt

Vill du veta mer om vårt stöd kan du kontakta:

Petra Ambjörnsson 

E-post: petra.ambjornsson@barncancerfonden.se