julbord2.jpg

Stöd när ett barn dör av cancer

När det svåraste händer – ett barn dör av sin sjukdom då förändras familjens situation på många sätt. I sorg är möten med andra som mist ett viktigt stöd för att gå vidare.

I föreningen har vi stödgrupper för dig som förlorar ett barn i cancer.  Vi kallar grupperna för "Vi som mist". Grupperna leds av föräldrar som själva har förlorat sitt barn och har kunskap om sorg och sorgebearbetning. Man träffas ett par gånger per år under tre till fyra års tid för att följas åt i sorgens förlopp. Första året träffas man oftare. Att träffas i grupp och tillsammans gå igenom sina upplevelser, kan vara en hjälp i sorgen. Det kan kännas tryggt att inte vara ensam. Möten med andra som förstår kan ge styrka att våga se framåt.

De flesta grupperna består av föräldrar, med eller utan syskon till barnet. Träffarna ser olika ut, en del med övernattning och andra över en dag. Om behovet finns kan extra ledare vara som stöd för syskon så att föräldrar kan prata i lugn och ro. Det kostar ingenting att delta i en Visommist grupp. Medlemskap i föreningen är det enda kravet. Det finns även syskonträffar för barn och ungdomar som mist en syster eller bror. Se kalendariet.

Kontakt

Vill du veta mer om dessa grupper, eller anmäla deltagande, kontakta:

Petra Ambjörnsson 

E-post: petra.ambjornsson@barncancerfonden.se