Samtalsvärd i digitala forum

Barncancerfonden Västra är en ideell stödförening för barn och familjer med cancersjukdomar i Västra Sverige. Nu söker vi efter dig som vill ge stöd till barncancerdrabbade genom att vara samtalsvärd i vår nya digitala stödverksamhet. Ditt engagemang är viktigt!

Coronapandemin har lärt oss att vi inte måste mötas fysiskt för att känna gemenskap och utbyta erfarenheter med varandra. Det är även värdefullt att mötas över videolänk. Videomöten gör det även möjlig för familjer vars barn är infektionskänsliga eller har lång resväg till att delta. Därför är våra nya digitala forum här för att stanna.

De digitala träffarna kan ha olika tema. Allt från föräldrasnack i mindre grupper eller pyssel för hela familjen. Vi kan även arrangera större träffar som riktar sig till barncancerdrabbade från hela Sverige i samverkan med landets andra föreningar.

När och var skall uppdraget utföras?

Formerna för våra digitala sammankomster kan se olika ut. För våra lokala träffar med 4-6 deltagare blir ditt uppdrag som värd att bjuda in de som är anmälda via  tex Teams eller Zoom.  Beroende på vilket tema träffen har förväntas du öppna upp och avsluta samtalet. Annars har deltagarna ett gemensamt ansvar att föra träffen framåt. 

Ibland arrangerar vi även större livesändningar, Då sköts video och inbjudningar centralt, som samtalsvärd kommer du i dessa fall få tydliga instruktioner om vad ditt uppdrag går ut på. 

Datum och tider bokas i överenskommenlse med föreningens kansli.

Särskilda önskemål

Det är en fördel om du är van vid digitala mötesforum men det är absolut inget krav. Viktigast är att du är nyfiken på att vågar testa nya sätt att föra människor samman. Du skall vara medlem i föreningen och bör ha tillgång till egen dator, surfplatta eller mobil samt ett konto på Teams, zoom eller Skype. Är du flerspråkig är det extra meriterande. 

Övrig information

Alla som engagerar sig i föreningen erbjuds stöd och en generell introduktion av föreningens kansli kring verksamheten, rutiner och dokument. För allas trygghet vill vi att du uppvisar ett udrag ur polisens beslastningsregister samt tar del av vår volontärpolicy. Du får mer information om det vid din introduktion. 

Minimiåtagande

Vi förväntar oss att du kan åta dig minst två tillfällen per termin. Meddela föreningens kansli vid förhinder eller om du vill avsluta uppdraget.

Intresserad av uppdraget?

Anmäl ditt intresse i formuläret.