fika322kakor.jpg

Fikafixare på Barncancercentrum

Barncancerfonden Västra är en ideell stödförening för barn med cancersjukdomar i Västra Sverige. En del av vår stödverksamhet är att varje onsdagskväll finnas på Barncancercentrum och bjuda på fika och samtal.

Ingress till startsida:

Fikafixare på Barncancercentrum

Alla som vistats på en barncanceravdelning vet hur betydelsefullt det är att någon kommer med fika och bjuder in till samtal om livet med barncancer. Därför är vi på Barncancercentrum varje vecka och bjuder på fika. Nu söker vi efter fler personer som vill bli fikafixare. Läs mer om uppdraget här.

 

 

Alla som vistats på en barncanceravdelning vet hur betydelsefullt det är att någon kommer med fika och bjuder in till samtal om livet med barncancer. Fika322 gruppen består i dag av ca 15 personer med egen erfarenhet av att vistas på avdelning 322/321 och hjälps åt att bemanna varje vecka.  Nu söker gruppen fler fikafixare.

När och var skall uppdraget utföras?

På Barncancercentrum i Göteborg, onsdagar ca kl 18-20:30. Du bokar dina pass i en facebookgrupp för fikafixarna. Inför kvällen gör du inköp eller bakar. Du får sedan ersättning för dina utlägg.

Särskilda önskemål

Du är medlem i föreningen och ha egen erfarenhet av att vara på avdelning 322/321 som förälder, själv drabbad som barn, syskon, mor- eller farförälder eller närstående på annat sätt.  Nu har du bearbetat din egen erfarenhet och har beredskap att stödja de som är drabbade nu. Har ni mist ert barn är ni förstås också välkomna som fikafixare. Viktigast är att du känner att du kan skriva under våra riktlinjer för fikafixare.

Övrig information

Du får en introduktion för uppdraget och första fikan får du hålla tillsammans med någon som har erfarenhet. Alla som engagerar sig i föreningen erbjuds stöd och en generell introduktion av föreningens kansli kring verksamheten, rutiner och dokument. Uppdraget är ideellt men föreningen ersätter resor och ev. utlägg i samband med ditt engagemang och har en gruppförsäkring för volontärer. För allas trygghet har vi även en volontärpolicy. 

Minimiåtagande

Vi förväntar oss att du kan åta dig två tillfällen per termin. Tillsammans i gruppen ser vi till att varje vecka skall vara bemannad. Meddela sammankallande i fikagruppen i god tid vid förhinder eller om du vill avsluta uppdraget.

Intresserad av uppdraget?

Anmäl ditt intresse i formuläret.