Samtalsvärdar sökes!

Vill du hjälpa till som samtalsvärd i vår digitala stödverksamhet? Vi söker dig som har egen erfarenhet av att vara förälder till ett barn med cancer. Kontakta oss - ditt engagemang är viktigt!

I höst startar vi på Barncancerfonden upp nya digitala samtalsgrupper för föräldrar. I grupperna kan föräldrar dela erfarenheter och prata med andra som förstår vad familjen går, eller har gått, igenom. Genom samtal med andra som förstår kan det svåra bli lite lättare att hantera.

När ska uppdraget utföras? 

Uppstart under hösten 2021. Grupperna träffas sedan på kvällstid vid fem till sex tillfällen utifrån överenskommelse i gruppen.  

Särskilda önskemål 

Vi söker både efter dig som är förälder till ett barn eller ungdom som har överlevt barncancer och efter dig som har mist ditt barn. Du ska ha kommit en bit i din egen bearbetning och har en medvetenhet om att varje barn och familjs situation är unik. 

Det är en fördel om du är van vid digitala mötesforum men det är absolut inget krav.  Du ska vara medlem i en barncancerförening och bör ha tillgång till egen dator, surfplatta eller mobil samt ett konto på Teams eller Zoom.  

Övrig information 

Uppdraget Uppdraget är ideellt. Alla som engagerar sig i Barncancerfondens verksamhet erbjuds stöd och en introduktion kring verksamheten och rutiner. För allas trygghet vill vi att du uppvisar ett utdrag ur polisens belastningsregister samt tar del av följande volontärpolicy. Du får mer information om detta och om uppdraget som samtalsvärd vid din introduktion. 

Är du intresserad av uppdraget?

Kontakta då oss - ditt engagemang är viktigt!

Hör av dig till föreningskoordinator Petra Ambjörnsson via e-post petra.ambjornsson@barncancerfonden.se så blir du kontaktat inom kort.