Host_5_720x405_cva_159K.jpg

Dags för mammahelg

När hösten är som vackrast bjuder vi in till en helg bara för mammor.


Vid foten av Omberg och ett vågskvalp från Vättern ligger Borghamn Strand. Här välkomnar vi till lite välbehövlig avkoppling med frisk luft, vandring och möten med andra mammor som delar liknande erfarenheter.

Omberg är ett naturreservat som bjuder på både fina och häftiga naturupplevelser med fornlämningar från istiden och vackra vyer över Vättern.


När?
Helgen 14-15 oktober. Vi träffas på lördagen kl 10.30, och avslutar efter frukosten på söndagsförmiddagen.

Var?
Borghamn Strand ligger just i Borghamn. Hitta hit  

Vad händer?
När vi har samlats och hejat på varandra lämnar vi in väskorna och hämtar ut våra matsäckspaket.

Vi planerar att gå Jungfru Mariarundan som är 8 km och markerad som lätt – alla kan gå med. Terrängen på leden är varierande med lite stigning på vissa håll, fina stigar, och stigar med stenar och rötter. Naturen är lummig och mysig skog, lövskog och en del branter. Vi går i lagom takt – tar oss tid att prata, fika, andas och njuta av utsikten.

Senare på eftermiddagen är vi tillbaka på Borghamn Strand där vi kan koppla av och fortsätta prata eller vila. På kvällen serveras middag.

Resa dit
Du reser dit på egen hand. Men det blir säkert möjligheter till samåkning hela eller del av resan.

För vem?
Vi välkomnar mammor som är medlemmar i Barncancerfonden Östra, och som har eller har haft barn under cancerbehandling, inklusive dem som har mist ett barn i cancer.

Vad kostar det?
Anmälningsavgiften är 300:-/person om du bor i dubbelrum. 400:-/person i enkelrum.

Vi har 20 platser bokade – fördelade på fem dubbelrum och tio enkelrum.


Vad ingår?
Matsäckspaket, middag, övernattning och frukost. Kostnader för dryck tillkommer.

Boende på Borghamn Strand
Borghamn Strand har anor sedan långt tillbaka. Här har inhysts både straffångar som arbetade i stenbrottet, soldater som vaktade dem och under senare år elever på hushållsskolan. De flesta husen uppfördes i början eller i mitten av 1800-talet. Det innebär att byggnaderna inte får byggas om eller renoveras hur som helst. De har därför inte samma standard som dagens nybyggda hus och detta bidrar till att rummen kan var lite lyhörda och golven kan knarra. Här kan du känna tidens vingslag och den historiska atmosfären.

Vi bor i rum som har delad toalett och badrum. Det ingår sänglinne och handdukar men vi får bädda själva.

Se mer om Borghamn Strand här   


Välkommen att anmäla dig  

Nu har anmälningstiden gått ut, och anmälningsformuläret är borttaget. Vad roligt med stort intresse, alla platser är fyllda. Har du missat att anmäla dig? Kontakta Inca så sätter vi upp dig på reservlista.

Undrar du över något?
Inca svarar gärna på frågor. ostra@barncancerfonden.se, 072-530 23 25.

Varmt välkommen önskar vi i familjekontaktgruppen 
Emma och Mania

I samband med att ni anmäler er till våra föreningsaktiviteter kan era personuppgifter bli synliga för andra medlemmar på tex deltagarlistor, och hanteras av den person eller aktör som arrangerar aktiviteten. Läs mer om hur vi behandlar era personuppgifter i vår integritetspolicy.