Aktiviteter

Som medlem kommer du att få inbjudningar till programmets aktiviteter. Nedan listas aktiviteter som är på gång.

December 2018:

KBT-program för självkänsla, ångest och smärthantering

Maxa livet erbjuder tre internetbaserade KBT-program som ger dig övningar och verktyg för att bygga upp din självkänsla, lära dig hantera och leva med smärta eller förstå och övervinna ångest och oro.

Programmen är upplagda som kurser, där du successivt får arbeta med olika verktyg som i forskning har visat sig ha en betydande effekt på vårt välmående och vår livskvalitet. 

Antagning sker löpande.

Jobbcoaching – workshop, helfart

Denna workshops syfte är att vara en lättare introduktion till jobbsökande för dig som "bara" behöver en push för att komma igång eller fortsätta med ny energi och uppdaterad kunskap.

Efter workshopen blir man erbjuden uppföljning via Skype eller per telefon som peppar och ger ytterligare råd och tips, vid fyra tillfällen.

Våren 2019:

Jobbcoaching - fördjupning

Ett längre engagemang för dig som behöver mer tid och fler verktyg. Start våren 2019.

Hälsohelg - inriktning kost

En helg där vi fokuserar på att hitta rätt kost för varje deltagare. Vi lär oss genom att själva laga mat och skapa egna kostschema. Kursen passar självklart alla, oavsett allergier eller specialkost. Kursen kommer att genomförs i en vacker och stimulerande miljö. 

Skriv ditt liv - skrivterapi

Skriv historien om dig själv - för andras ögon eller för byrålådan. Kursen har tre helgträffar och fem kursbrev så att du kan skriva på distans. Återkoppling på din text sker mellan varje kursbrev.

Biblioterapi, +35

När vi läser och skriver, lyssnar till musik och upplever konst, kan det få oss att må bättre. Särskilt bra fungerar det om vi gör det tillsammans med andra, med en guide som stöd. Då kan vi reflektera och dela med oss av våra upplevelser, och förstå att vi inte är ensamma om våra tankar och känslor

Biblioterapi blev ett begrepp i USA redan under första världskriget. Man såg att de soldater som led av posttraumatisk stress och deltog i bokcirklar i militärsjukhusens bibliotek, tillfrisknade tidigare. Numera används biblioterapi på en mängd områden, kliniskt för att lindra och hela, i sorg bearbetning och personlig utveckling”

Digitalt KBT-program, självkänsla

Mer information kommer inom kort.

Gruppsamtal,  online

Här träffas man via videokonferens i en liten mindre grupp och diskuterar sin situation och bidra till de andra. Gruppsamtal online körs under en termin och det blir 4-5 stycken cirka  2 timmars samtal.

Gruppsamtal, fysiskt

Maxa livet är ett nationellt program och vi vill erbjuda alla deltagare att träffas fysiskt i grupp för att diskutera sin situation och bidra till de andra. Gruppsamtalen kommer att vara i flera storstäder i Sverige.

Studievägledning, workshop

Syftet med workshopen är att stärka deltagarnas självkänsla inför eventuella studier och öka kunskapen kring vilka anpassningar som finns att tillgå om man vill studera utifrån de egna förutsättningarna

Hösten 2019:

Kommer att uppdateras med nya aktiviteter under våren 2019.