Barncancerfonden Södra önskar dig en god jul!

I årets julbrev sammanfattar vår styrelseordförande Markus Alm det gångna året och blickar framåt mot 2023.

2022! Vilket år vi haft. ÄNTLIGEN tog vi oss ur pandemin. ÄNTLIGEN kom våra fysiska aktiviteter igång igen. ÄNTLIGEN fick vi möjligheten att träffas och krama om varandra. Och till sist så öppnade även avdelning 64 upp igen så att vi kunde ha middagar och pysselkvällar igen – som vanligt! Glädjen har varit så oerhört stor, både hos oss, våra volontärer och hos er, våra fantastiska medlemmar.  

Så här i slutet på året är det nästan lätt att glömma bort att året inleddes mitt i en pandemi. Men redan under våren släppte restriktionerna och vi kunde äntligen göra det vi längtat efter så länge: öppna upp och träffa er igen. Och så glada vi var över att se er! Kansliet och våra hängivna volontärer ordnade flera välbesökta familjedagar, ungdomsdagar, mamma- och pappahelger. Vi besökte bland annat Skånes Djurpark och Ven. Barncancerfondens 40-årsdag firades med en uppskattad familjedag, och vi bjöd in till öppet hus på vår rekreationsanläggning i Tjörnarp - något vi kommer att göra tradition av. Kika gärna in på Instagram eller Facebook för att se hur mycket som redan hunnit hända! 

Om det är något vi blivit påminda om de senaste åren så är det just att styrkan i vår verksamhet ligger i att skapa dessa mötesplatser, där vi kan träffas, lära känna och finnas där för varandra. Och när det inte går att träffas fysiskt – som när man fortfarande tvingas vara isolerad på grund av sin behandling – då har vi lärt oss något. Vi kan möta er även där. Det digitala stödet har blivit starkt. 

Varje år har dock sina utmaningar. I år har det varit oroligt i världen och en pågående inflation har påverkat insamlingen både nationellt och lokalt. I höst tvingades vi exempelvis stänga ner våra populära rekreationsanläggningar Möllegården och Tjörnarp på grund av de höga elpriserna. Men Barncancerfonden Södra är en stark förening, politiskt obunden och med goda investeringar, och vi finns här för att erbjuda stöd på lång sikt. Problem är till för att lösas och just nu arbetar vi för att energioptimera fastigheterna, så att vi ska kunna hålla dem öppna oavsett hur priserna ser ut framöver. 

Och det är just dit jag vill blicka nu. Framåt! Mot 2023. Det kommer att bli ett spännande år, då Barncancerfonden Södra kommer att fortsätta utvecklas och erbjuda fler aktiviteter och mer stöd. Jag hoppas att så många medlemmar som möjligt kan och vill komma! Vi ser alltid fram emot att träffa er. 

Håll även utkik efter vårt årsmöte den 15 april! Vi kommer att bjuda in alla våra medlemmar till ett klassiskt årsmöte med spännande föreläsare och annat kul. Anteckna datumet! Mer information kommer inom kort. 

Och kom ihåg: Vi finns här för er. Å styrelsens, kansliets och alla våra volontärers vägnar önskar jag er alla en god jul och ett gott nytt år. 

Vördnadsfullt, 

Markus Alm 

Styrelseordförande i Barncancerfonden Södra