Samhället öppnar upp - Barncancerfonden Södra mjukstartar!

Onsdagen den 9 februari öppnade Sverige upp igen. Vi på Barncancerfonden Södra följer utvecklingen noga och kommer under de närmaste veckorna och månaderna att försiktigt börja öppna upp vår verksamhet igen. Vi mjukstartar, helt enkelt!

Då smittspridningen fortfarande är hög i samhället kommer vi att öppna upp vår verksamhet långsamt och successivt. Vi kommer att ha örat mot rälsen och anpassa oss utifrån den verklighet vi har framför oss, liksom vi gjort under hela pandemin. Som medlem är det viktigt att vara medveten om att du deltar i alla kommande aktiviteter och evenemang på eget ansvar. Vi kommer att vara noga med att inte starta upp någonting som vi misstänker kommer att bidra till en ökad smittspridning, men alla våra medlemmars situation är olika och du som medlem vet själv bäst hur du mår och vad som känns som en rimlig avvägning för dig själv och din familj i varje given situation. Det kommer även att finnas möjlighet att kontakta oss på kansliet om du känner att du behöver bolla tankar kring detta. 

Nedan kan du läsa mer om vilka förändringar som är på gång i föreningen just nu.

Rekreation

Sedan mars 2020 har vi haft särskilda restriktioner på våra rekreationsanläggningar som skickats ut i samband med bokning. Vi har även haft Bombi Bitt på Möllegården avstängt. Nu kommer följande förändringar att ske:

  • Bombi Bitt öppnar upp igen. Från och med den 30 april (när sommarsäsongen inleds) kan det återigen bo mer än en familj i Mjölnarbostaden (huset). Om du vill hyra en vistelse på Möllegården är det därför viktigt att du är medveten om att du delar huset med en annan familj om du väljer att hyra där.
  • Våra Covid-19-restriktioner försvinner från bokningsbekräftelserna. Detta innebär att våra hyresgäster är fria att efter eget omdöme röra sig runt på anläggningarna. Det är dock fortfarande viktigt att städa noga efter sin vistelse då uthyrningen sker genom självhushåll. Nästa familj ska alltid kunna flytta in direkt utan anmärkningar!
  • Dagsgäster är fortfarande inte tillåtna. Det enda vi behåller från våra Covid-19-restriktioner är att behåller restriktionen kring dagsgäster. Om du vill träffa vänner eller familj, som inte ingår i den grupp du hyr med, så får du göra detta utanför Barncancerfonden Södras anläggningar. 

Vi ber dig som hyresgäst att alltid tänka på att du hyr rekreation på eget ansvar. Om du är orolig över eventuell smittorisk, vänligen kontakta kansliet.

Volontärverksamhet

Vi kommer inom kort att bjuda in våra volontärer till en volontärträff för att börja planera för de aktiviteter som väntar.

Aktiviteter och evenemang

Vi är just nu i full gång med att planera för aktiviteter framöver. Håll gärna utkik i vårt kalendarium så missar du ingenting!