Vilken helg på Gotland!

Vilken fantastisk medlemsresa det blev för de 22 familjerna som åkte ned till Slite, Gotland i helgen. Vi fick fantastiska dagar med både sol, bad och massa skoj!

Torsdagen den 13 juni dundrade knappt 100 av våra medlemmar in till Slite Strandby för att under fyra dagar umgås och njuta av vad Gotland har att erbjuda. 

Vi startade med en härlig välkomstmiddag på Strandbarens uteservering där ordförande Lena Palm Östman hälsade alla välkomna och berättade lite om upplägget inför helgen. Efter att alla hälsats välkomna bjöds det på en härlig grillbuffé som tilltalade såväl stora som små. 

Fredagen startade med att alla föräldrar bjöds in till en föreläsning om stillasittande och sockers påverkan av Chrille Lundin från Gotland. Under de tre timmar han pratade lekte barnen med våra syskonstödjare och volontärer i parken bredvid.

Efter föreläsningen och all lek samlades vi återigen på Strandbaren för gemensam lunch innan alla åkte iväg på egna äventyr. Några familjer begav sig till Kneippbyn för att se Pippis hus, andra åkte till Fårö för att titta på rauker, andra åkte till Visby och vissa stannade kvar i strandbyn.

På lördagen hade föreningen ordnat med en guidad rundtur inne i Visby för alla som ville. Runt 35 deltagare följde med och samlades inne i staden för att möta upp Susanne De Paulis som visade oss runt i den vackra staden och berättade massa spännande historier. 

Sista kvällen samlades vi för att avnjuta en god avslutningsmiddag tillsammans. Till denna kväll hade vi ordnat med ett liveband som var på plats och spelade välkända barnsånger som det dansades och sjöng med till. Efter middagen blev det poolbad, minigolf och umgänge för hela slanten innan det var dags att ladda inför hemfärd dagen efter.

Efter föreläsningen på fredagen var det flertalet föräldrar som efterfrågade bra "träna hemma övingar" vilket Michaela, en av våra medlemmar, tog med sig. Därför bjöd hon i vuxna och barn till ett kortare morgonpass på söndagen innan vi packade ihop och lämnade Slite - något som var mycket uppskattat! 

Stort tack till Slite Strandby för att vi fick komma till er denna långhelg och extra stort tack till alla medlemmar som följde med!

Vi ses förhoppningsvis nästa år igen!