Header_Ivar.png

Ivars skapande

När man går in på Facebook-sidan Ivars skapelser möts man av bilder på fina skålar, ljuslyktor glas och mycket mer som Ivar Kindstedt skapat helt själv. När besökaren klickar in sig på fliken ”Om” skriver Ivar följande ”Jag jobbar med konst och hantverk i alla material… Det allra roligaste för en konstnär är att se andra uppskatta och till och med älska det man gör”.

Den åttonde september anordnade Ivar tillsammans med sin mamma en vernissage där halva beloppet för försäljningen gick till organisationen Ung cancer och den andra halvan till Barncancerfonden Stockholm Gotland. Vi har varit i kontakt med Ivar för att höra hur han ser på skapandet, var hans kreativitet kommer ifrån och varför han väljer att stötta föreningen.

När började du skapa och vart kommer ditt intresse av att skapa ifrån?

När jag fick min hjärntumör 2006 och påbörjade min behandling på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm spenderade jag mycket tid på lekterapin. Här hade de allt man kunde önska sig för att skapa och här kunde jag vara mellan mina olika behandlingar. Lekterapin var mitt absoluta favoritställe och jag var väldigt mycket i ”verkstan” där jag kunde bygga, rita och måla och vara kreativ tillsammans med personalen. På så sätt blev skapandet snabbt en form av rehabilitering för mig och jag fick möjlighet att använda både min fantasi och barnasinne. Det hjälpte mig otroligt mycket att ta mig igenom min sjukhustid och jag tror att det var där min glädje för skapandet kom fram. Jag har alltid varit intresserad av att skapa, det har jag nog varit sedan födseln men under tiden på sjukhuset blommade det verkligen ut. Möjligheten att kunna skapa något ur min egen fantasi är en häftig känsla!

Varför valde du att skänka pengar till Bancancerfonden Stockholm Gotland och Ung Cancer?

Jag valde att skänka pengar till Barncancerfonden och Ung Cancer på grund av flera olika anledningar. Bland annat har de hjälpt mig igenom en väldigt tuff tid när det kändes som att omvärlden var emot mig. De har också hjälpt mig genom att skapa forum, såsom olika träffar, läger och aktiviteter där jag fick möjlighet att glömma bort mina bekymmer och bara ha roligt.

När anordnas nästa vernissage?

Vi har ännu inte satt något fast datum ännu men vi försöker arrangera en vernissage en gång om året. Än så länge kan jag inte säga så mycket om kommande vernissage men jag kan lova att det kommer bli något helt nytt!

Stort tack till Ivar som väljer att stötta föreningen genom sin vernissage och som under flera år även varit engagerad på andra sätt. Det är tack vare våra ideella krafter som föreningen kan leva vidare.