Mollegarden_720x405.jpg

Varmt välkomna till Möllegården!

Det här är din digitala bokningsbekräftelse. Läs igenom allting noga och bekräfta längst ner att du förstått och tagit del av informationen. Om du vill skriva ut bekräftelsen och ta den med dig på vistelsen så hittar du en pdf nedan.

I bokningsbekräftelsen hittar du information om bland annat:

 • Ankomst och avresa
 • Information om nycklar och larm
 • Städ- och utcheckning
 • Uthyrningsvillkor och trivselregler
 • Vad som finns på plats och vad du behöver ta med dig

Vänligen observera att du förbundit dig till att följa regler och villkor när du valt att hyra rekreation genom Barncancerfonden Södra.

Om du har frågor innan avresa, vänligen kontakta kansliet. Vid akuta frågor utanför kontorstid, vänligen kontakta Fastighetsgruppen. Alla kontaktuppgifter finns nedan.

Skulle något problem uppstå under din vistelse finns kontaktuppgifter till ansvariga i informationspärmen i din lägenhet.

Viktig information för din vistelse

Nedan följer information kring ankomst och avresa, var du hittar din nyckel, hur larmet fungerar samt den viktiga städlistan. 

 • Ankomst och avresa

  När du hyr en hel vecka är bytesdag fredagar.

  Oavsett vilken dag du har tillträde, så sker ankomst tidigast kl. 16.00 på den första dagen för din bokning och avresa senast kl. 11.00 på den sista dagen för din bokning.

  Det är väldigt viktigt att dessa tider respekteras, särskilt under sommarsäsongen.

  Här hittar du adress och vägbeskrivning till Möllegården.

 • Nycklar

  På Möllegårdens innergård finns ett nyckelskåp som innehåller din nyckel. Du har fått koden till nyckelskåpet i mejlet som skickades ut till dig i samband med din bokning.

  Nyckeln passar till Möllan, huvudentrén i Mjölnarbostaden (de blå dörrarna på innergården), groventrén till Mjölnarbostaden (där ingången till tvättstugan finns) och bastun.

  Vid hemresa ska nyckeln hängas tillbaka på sin krok i nyckelskåpet. Observera att du debiteras med 800 kronor om nyckeln försvinner.

 • Larm

  På Möllegården finns det ett inbrotts- och utrymningslarm som omfattar både Mjölnarbostaden och Möllan. Byggnaderna larmas dock individuellt.

  Under juni, juli och augusti är larmet avstängt. Övriga månader så ska följande instruktioner följas för att larma av och på:

  I Möllan finns larmpanelen förbi glasdörren, innan dörren in till själva lägenheten. Det finns även kameror riktade mot ytterdörrarna. Dessa aktiveras endast vid larm.

  Koden till larmet byts ut regelbundet. Du har fått larmkoden i det mejl som skickades ut till dig i samband med din bokning.

  Möllan: Larmpanelen finns förbi glasdörren, innan dörren in till själva lägenheten i Möllan.

  1. Hämta nyckeln till Möllan i nyckelskåpet. Lås upp glasdörren och gå in i Möllan. Innanför finns en dörr som leder in i själva bostaden.
  2. Larma av innan du låser upp dörren in till bostaden. Du har 30 sekunder på dig att larma av och larma på, så läs noga instruktionerna innan du börjar larma av och ha koden redo. OBS! Tänk på att knappsatsen blockeras automatiskt om fel kod anges för många gånger.
  3. För att larma av: Tryck en gång på panelen för att väcka panelens viloläge. Slå därefter koden och tryck på knappen med en halvcirkel, längst ner på panelen. (Se bild nedan).
  4. För att larma på: Väck panelens viloläge. Slå koden och tryck därefter på knappen med en helcirkel, längst ner på panelen. (Se bild nedan.)

  När utrymningslarmet ljuder hörs det i hela anläggningen. Anläggningen ska då utrymmas omgående på grund av brandrisk.

  Kom ihåg! Det är väldigt viktigt att larma på när du lämnar och åker hem från Möllegården.

  Vad händer om jag råkar utlösa larmet av misstag?

  Då är det väldigt viktigt att du ringer direkt till oss på Barncancerfonden Södra så att vi kan stänga av larmet och få information om att det inte är någon fara. Om du råkar utlösa larmet ska du ringa till Johan Magnusson i Fastighetsgruppen på telefon: 0706-96 31 31.

 • Karta över Möllegården

  Här hittar du en ungefärlig skiss över hur det ser ut på Möllegården, hur du hittar till Mjölnarbostadens huvudentré (där du larmar av huset), hur du hittar till Möllans entré samt var nyckelboxarna finns.

  Observera dock att skissen absolut inte är skalenlig och att den endast är till som ett stöd för dig som aldrig varit på Möllegården förut. Skissen får inte spridas.

 • Städ- och utcheckningslista

  Checklista för städning av Möllan

  Följ noga nedanstående lista för att lämna Möllan i bästa möjliga skick till nästa hyresgäst.

  • Töm alla garderober, hyllor, köksskåp, kyl och frys och kontrollera så att inget ligger kvarglömt.
  • Diska, torka och ställ all disk på plats i köksskåpen. Diskmaskinen ska tömmas innan ni lämnar Möllan.
  • Köket: Torka av alla ytor i köket, såsom hyllor, köksskåp, vask, spis, ugn, spislåda samt fläkt och fläktkåpa. Glöm inte att torka av hyllorna även i kylen!
  • Sovrummen: Vädra sängkläderna. Dammsug under madrasserna. Vik ihop täcket och bädda med överkastet.
  • Toalett och badrum: Torka av porslin, kakel, spegel och kranar. Rengör toaletten noggrant och spola av toalettsitsen. Fyll på toalettpapper.
  • Damma av alla möbler och ytor i Möllan. Torka av vid behov.
  • Dammsug hela Möllan och våttorka alla golv. Byt dammsugarpåse vid behov.
  • Töm alla papperskorgar och soppåsar. Byt soppåse.
  • Vädra Möllan ordentligt.
  • Lägg smutsiga städtrasor i städskåpet.

  Kom ihåg!

  • Stäng inte av värme, kylskåp och varmvattenberedare.
  • Kontrollera att fönster och dörrar är ordentligt stängda och låsta.

   

 • Städningen är viktig – glöm inte bort den!

  Varje hyresgäst ansvarar för att hålla ordning under vistelsen samt att slutstädningen blir utförd. Allt städmaterial finns i städförråden. 

  Vår fastighetsskötare kontrollerar städningen efter din hemresa. Fastighetsskötaren rapporterar sedan till kansliet. Vänligen observera att vi debiterar dig om Möllan inte är städad eller om städningen inte håller måttet. Priset för att återställa anläggningen är 600 kronor per timme.

   Innan utcheckning, var vänlig och gå igenom städlistan noga. Om något saknas eller har gått sönder, kontakta kansliet och Fastighetsgruppen snarast.

  Möllan ska återställas i samma skick som den var vid ankomst och nästa gäst ska kunna flytta in utan anmärkning. Om du redan vid ankomst märker att Möllan är dåligt städad, vänligen ring Fastighetsgruppen samt ta bilder och skicka dessa till kansliet. Vi kan tyvärr inte erbjuda någon städning, men vi kan då åtminstone fakturera den familj som inte uppfyllt sin del av avtalet.

  Kom ihåg! Alla familjer som hyr våra rekreationsanläggningar går igenom någonting tufft och svårt. Många är dessutom infektionskänsliga. Var noga med städningen, tänk på dina medmänniskor och lämna efter dig Möllan så som du själv skulle vilja hitta den. 

 • Vill du köpa till städning?

  Alla som hyr Möllegården har från och med sommarsäsongen 2022 möjlighet att betala för städning av Möllan.

  Städningen sköts av en firma som heter Hemrex i Ystad, och har ingenting med Barncancerfonden Södras kansli eller Fastighetsgrupp att göra. 

  För att boka in städning kontaktar du själv Hemrex i god tid innan din vistelse. Du når dem via telefonnummer: 020-721 721. Prislista finns hos Hemrex.

stripes.png

Trivselregler

 

Uthyrningsvillkor

 

Möllan

Möllan är ett fristående hus (en gammal mölla/kvarn) med 3 våningar. På första våningen finns 1 sovrum med 1 dubbelsäng, kök samt WC/dusch. På andra våningen finns en öppen planlösning med 1 dubbelsäng, 1 enkelsäng, 1 spjälsäng och 1 bäddsoffa. På tredje våningen finns 2 enkelsängar.

Möllans gäster är även välkomna att använda gemensamma utrymmen i Mjölnarbostaden (huset). Alla har tillgång till det stora köket, tvättstugan, lekrummet, konferensrummet och övervåningen. Däremot är det viktigt att respektera att varje lägenhet har sin egen toalett.

Vad finns på plats?

Nedan följer information om vad som finns på plats på Möllegården och vad du som hyresgäst behöver ta med dig själv. 

 • Kök, köksutrustning och övrig matlagning

  Förutom normal köksutrustning (inklusive diskmaskin) och porslin för 10 personer finns även elvisp, kaffebryggare, vattenkokare, brödrost, våffeljärn och mikrovågsugn.

  Köket i Mjölnarbostaden får användas av alla boende på Möllegården, även de som hyr Möllan.

  Det finns även tre grillar på Möllegården: två lösa grillar och en större fast, som står på innergården. Om du vill använda grillarna måste du ta med dig egen kol och tändvätska. Det är även viktigt att tömma grillen när du använt den.

 • Städ, tvätt och sopor

  All städutrustning finns i städförrådet.

  Det finns en tvättmaskin samt torktumlare i tvättstugan i Mjölnarbostaden. Ta med eget tvättmedel och låt luckan till tvättmaskinen vara öppen när maskinen inte används.

  Sopor slängs i soptunnorna till höger om garaget. Tyvärr finns ingen källsortering i Ystads kommun för plast, glas eller burkar och Barncancerfonden Södra kan inte tillhandahålla detta. Antingen får du slänga dessa saker bland soporna eller ta med avfallet hem.

 • Bad- och bastumöjligheter

  Det finns en pool på innergården som är öppen och uppvärmd under sommarsäsongen. Tänk på att poolen är 1,40 djup – lämna aldrig barnen utan tillsyn! Använd alltid pooltaket när ni inte badar, detta på grund av säkerhet, smuts och värme. Flytvästar finns i en grå plastlåda utomhus utanför bastun. Dessa är avsedda för att användas i poolen och får endast användas under sommarsäsongen när poolen är igång. Ta gärna med egna bad-leksaker.

  Det finns ett SPA-bad på innergården som är öppet under vintersäsongen. Det är mycket viktigt att följa hygienföreskrifterna samt ordningsreglerna i informationspärmen noga för att hålla SPA-badet rent, detta då det annars kan bli för hög belastning på poolens reningssystem.

  OBS! Om du hyr i början eller slutet av säsongen och vill vara säker på att poolen eller SPA-badet är igång – vänligen kontakta Fastighetsgruppen! Kontaktuppgifter till dem finns längre ner i denna bokningsbekräftelse. Det kan nämligen hända att vi på grund av väderförhållanden avvaktar med att öppna upp poolen, eller stänger den någon vecka i förtid. Detsamma gäller för SPA-badet.

  Bastu finns på innergården i basturummet.

 • För dig som har små barn

  I Möllan finns det en barnstol, en spjälsäng och ett fast skötbord i badrummet.

 • Handikappanpassning

  Möllan är tyvärr inte handikappanpassad.

 • Underhållning inomhus

  Det finns sällskapsspel och TV i de gemensamma utrymmena. Barnen får gärna använda de leksaker som finns i Möllan men tänk på att plocka undan efter er. Fler leksaker finns även i Mjölnarbostaden, men var noga med att lämna tillbaka leksakerna efter användning.

 • Underhållning utomhus

  På anläggningen finns bland annat en lekplats, en motorikbana och en tennisbana. Tennisrack och bollar finns för utlåning under sommarsäsongen. Glöm inte att plocka in rack och bollar efter er. Använd inte skor med svart sula på tennisbanan.

 • Cyklar

  Det finns cyklar för både stora och små att låna på Möllegården. OBS! Ta med egen hjälm!

 • Parkering

  Parkering finns på grusplanen, bredvid lekplatsen.

  Har du elbil? I nuläget finns det tyvärr ingen möjlighet att ladda elbil på Möllegården och det är absolut förbjudet att ladda från ett vanligt eluttag på anläggningen.

 • Säkerhet

  Brandvarnare/branddetektorer finns i alla rum utom toaletterna. Som hyresgäst ansvarar du för att utrymningsvägarna inte blockeras av möbler eller dylikt. Vid problem med el, säkringar eller liknande, kontakta Fastighetsgruppen (kontaktuppgifter finns längre ner i bokningsbekräftelsen).

  Hela Möllegården har ett inbrotts- och utrymningslarm. Se instruktioner för detta längre upp i bokningsbekräftelsen. Larmet är avstängt under juni, juli och augusti.

  Det finns en hjärtstartare på Möllegården. Du hittar den vid anslagstavlan i köket i Mjölnarbostaden.

 • WiFi

  WiFi finns på Möllegården. Nätverket i Möllan heter BCFSMOLL och lösenordet är Map@R19rm.

 • Vad finns INTE på plats?

  Följande är viktigt att du medtar till Möllegården själv, då det inte finns på plats:

  • Maskindiskmedel till diskmaskinen
  • Handdiskmedel och handtvål
  • Tvättmedel till tvättmaskinen
  • Handdukar
  • Sänglinne (täcken och kuddar finns)
  • Toalettpapper och hushållspapper

Kontaktuppgifter

Här hittar du alla viktiga kontaktuppgifter till kansliet och Fastighetsgruppen.

Har du läst igenom all information?

Vänligen observera att du förbundit dig till att följa regler och villkor när du valt att hyra rekreation genom Barncancerfonden Södra.

Genom att fylla i ditt namn och kryssa i boxen så bekräftar du att du läst och tagit del av ovanstående information.

 

polkadots_big.png

Vill du ladda ner din bokningsbekräftelse som pdf?