Möllegården

Möllegården är en av Barncancerfonden Södras tre rekreationsanläggningar för cancersjuka barn och deras familjer. Den drivs av ideella krafter inom föreningen och är öppen både för våra egna medlemmar och medlemmar från andra barncancerföreningar.

Möllegården ligger mitt på vackra Österlen, 2 mil från Ystad, Simrishamn och Tomelilla och drygt 3 km från en av Sveriges vackraste sandstränder: Sandhammaren.

Rekreationsanläggningen består av två byggnader: Mjölnarbostaden och Möllan. Gården byggdes på 1830-talet, men genomgick en totalrenovering år 1990 och byggdes då om till en konferensanläggning. Idag är det en modern och högt uppskattad rekreationsanläggning i Barncancerfonden Södras regi.

Möllegården erbjuder en möjlighet att få komma bort från vardagen för lugn och ro, samt utbyte av erfarenheter med andra i en liknande situation. Här finns plats för tre familjer att hyra samtidigt; två familjer i Mjölnarbostaden och en familj i Möllan. På gården finns även pool, jacuzzi, lekplats och en motorikbana.

Mjölnarbostaden

Mjölnarbostaden, som är det stora huset på Möllegården, är på ca 300 kvm och rymmer idag två familjerum: Bombi Bitt och Nils Holgersson. Utöver familjerummen finns det även ett stort kök samt fina gemensamma utrymmen för rekreation och lek.

  • Bombi Bitt: Finns på bottenvåningen och består av ett rum med en dubbelsäng, två enkelsängar, en bäddsoffa och en spjälsäng. WC/Dusch finns mellan köket och tvättstugan. Det är tillåtet att bo en familj på max sex personer plus ett barn i spjälsäng i Bombi Bitt.
  • Nils Holgersson: Finns på övervåningen och består av två rum. I ett rum finns en dubbelsäng, en enkelsäng och en spjälsäng. I det andra rummet finns två enkelsängar och en bäddsoffa. WC/Dusch/Badkar finns utanför lägenheten. Det är tillåtet att bo en familj på max sju personer plus ett barn i spjälsäng i Nils Holgersson.

Möllan

Den fantastiska Möllan från 1832 är ett fristående hus på 150 kvm med 3 våningar. På första våningen finns 1 sovrum med 1 dubbelsäng, kök samt WC/dusch. På andra våningen finns en öppen planlösning med 1 dubbelsäng, 1 enkelsäng, 1 spjälsäng och 1 bäddsoffa. På tredje våningen finns 2 enkelsängar. Möllans gäster får även använda köket i huvudbyggnaden samt de allmänna utrymmena. Det är tillåtet att bo en familj på max sju personer plus ett barn i spjälsäng i Möllan.

Bilder

Här hittar du några bilder från anläggningen.

 

Hyrespriser Möllegården

 

Bokning av Möllegården

 

Har du övriga frågor?