Tjörnarp_Bryggan.jpg

Varmt välkomna till Tjörnarp!

Det här är din digitala bokningsbekräftelse. Läs igenom allting noga och bekräfta längst ner att du förstått och tagit del av informationen. Om du vill skriva ut bekräftelsen och ta den med dig på vistelsen så hittar du en pdf nedan.

I bokningsbekräftelsen hittar du information om bland annat:

 • Ankomst och avresa
 • Information om nycklar
 • Städ- och utcheckning
 • Uthyrningsvillkor och trivselregler
 • Vad som finns på plats och vad du behöver ta med dig

Vänligen observera att du förbundit dig till att följa regler och villkor när du valt att hyra en stuga genom Barncancerfonden Södra.

Om du har frågor innan avresa, vänligen kontakta kansliet. Vid akuta frågor utanför kontorstid, vänligen kontakta Fastighetsgruppen. Alla kontaktuppgifter finns nedan.

Skulle något problem uppstå under din vistelse finns kontaktuppgifter till ansvariga i informationspärmen i din stuga, samt längst ner i denna bokningsbekräftelse.

Viktig information för din vistelse

Nedan följer information kring ankomst och avresa, var du hittar din nyckel, samt den viktiga städlistan. 

 • Ankomst och avresa

  När du hyr en hel vecka är bytesdag fredagar.

  Oavsett vilken dag du har tillträde, så sker ankomst tidigast kl. 16.00 på den första dagen för din bokning och avresa senast kl. 11.00 på den sista dagen för din bokning.

  Det är väldigt viktigt att dessa tider respekteras, särskilt under sommarsäsongen.

  Här hittar du adress och vägbeskrivning till Tjörnarp.

 • Nycklar

  Nyckeln ligger i ett litet nyckelskåp till höger om dörren till din stuga. Dra ner jalusin och ”rulla” in rätt kod. Dra därefter ner den svarta spaken till vänster för att öppna luckan. Du har fått koden till nyckelskåpet i mejlet som skickades ut till dig i samband med din bokning.

  Nyckeln passar även till Pingisrummet, bastuhuset och sjöstugan nere på bryggan.

  Vid hemresa ska nyckeln läggas tillbaka i nyckelskåpet. Stäng luckan och blanda koden så att skåpet går i lås. Observera att du debiteras med 800 kronor om nyckeln försvinner.

 • Städ- och utcheckningslista

  Checklista för städning av din stuga

  Följ noga nedanstående lista för att lämna stugan i bästa möjliga skick till nästa hyresgäst.

  • Töm alla garderober, hyllor, köksskåp, kyl och frys och kontrollera så att inget ligger kvarglömt.
  • Diska, torka och ställ all disk på plats i köksskåpen.
  • Köket: Torka av alla ytor i köket, såsom hyllor, köksskåp, vaskar, spis, ugn, spislåda samt fläkt. Glöm inte att torka av hyllorna även i kylen!
  • Sovrummet: Vädra sängkläderna. Dammsug under madrasserna. Vik ihop täcket och bädda med överkastet. Om du lånat en extra barnsäng ska den ställas tillbaka i förrådet i Pingisrummet.
  • Toalett och badrum: Torka av porslin, kakel, spegel och kranar. Rengör toaletten noggrant och spola av toalettsitsen. Fyll på toalettpapper.
  • Damma av alla möbler och ytor i huset. Torka av vid behov.
  • Dammsug hela stugan och våttorka alla golv. Byt dammsugarpåse vid behov.
  • Töm alla papperskorgar och soppåsar. Byt soppåse.
  • Vädra stugan ordentligt.

  Kom ihåg!

  • Stäng inte av värme, kylskåp och varmvattenberedare.
  • Kontrollera att fönster och dörrar är ordentligt stängda och låsta.
 • Städningen är viktig – glöm inte bort den!

  Varje hyresgäst ansvarar för att hålla ordning under vistelsen samt att slutstädningen blir utförd. Allt städmaterial finns i städförråden. 

  Vår fastighetsskötare kontrollerar städningen efter din hemresa. Fastighetsskötaren rapporterar sedan till kansliet. Vänligen observera att vi debiterar dig om stugan inte är städad eller om städningen inte håller måttet. Priset för att återställa anläggningen är 600 kronor per timme.

  Innan utcheckning, var vänlig och gå igenom städlistan noga. Om något saknas eller har gått sönder, kontakta Fastighetsgruppen snarast och lägg en lapp om detta i vakt-mästarens brevlåda i Bastustugan.

  Stugan ska återställas i samma skick som den var vid ankomst och nästa gäst ska kunna flytta in utan anmärkning. Om du redan vid ankomst märker att stugan är dåligt städad, vänligen ring Fastighetsgruppen samt ta bilder och skicka dessa till kansliet. Vi kan tyvärr inte erbjuda någon städning, men vi kan då åtminstone fakturera den familj som inte uppfyllt sin del av avtalet.

  Kom ihåg! Alla familjer som hyr våra rekreationsanläggningar går igenom någonting oerhört tufft och svårt. Många är dessutom infektionskänsliga. Var noga med städningen, tänk på dina medmänniskor och lämna efter dig stugan så som du själv skulle vilja hitta den. 

stripes.png

Trivselregler

 

Uthyrningsvillkor

 

Stuga 1-4: Vargen, Rådjuret, Räven och Haren

Alla de små stugorna ser likadana ut. Varje stuga är på ca 45 kvm och består av 1 vardagsrum och kök, 2 sovrum, 1 toalett med dusch samt 1 sovloft. Det finns 6 sängplatser, varav 3 sängar och 1 bäddsoffa på entréplan och 2 sängar på loftet. I stugan är det tillåtet att bo max 6 personer plus 1 barn i spjälsäng.

Vad finns på plats?

Nedan följer information om vad som finns på plats i Tjörnarp och vad du som hyresgäst behöver ta med dig själv. 

 • Köksutrustning och övrig matlagning

  I köket

  Förutom normal köksutrustning och porslin för 8 personer finns även brödrost, smörgåsjärn, mixerstav, bakform och elvisp. Diskmaskin saknas!

  Vill du grilla?

  Det finns en kolgrill till varje stuga. Den står i det lilla förrådet till höger om ytterdörren in till stugan och finns tillgänglig året runt. Om du vill nyttja den tar du med dig egen kol.

  OBS! Grillning ska ske framför huset på gräset. Det är inte tillåtet att grilla på altanerna på grund av brandrisken! Bilden nedan visar var det är tillåtet att grilla. Ha alltid vattenslangen nära till hands!

 • Städ och tvätt

  All städutrustning finns i städförrådet.

  Det finns en tvättmaskin samt torktumlare i Bastuhuset. Ta med eget tvättmedel och låt luckan till tvättmaskinen vara öppen när maskinen inte används.

  Sopor ska sorteras. Det finns sorteringskärl i stugorna och källsorteringskärl i sophuset vid parkeringen. En sorteringsguide från MERAB finns i din stuga.

 • Bad- och bastumöjligheter

  Det finns en pool på anläggningen som är öppen och uppvärmd under sommarsäsongen. Tänk på att aldrig lämna barnen utan tillsyn! Använd alltid pooltaket när ni inte badar, detta på grund av säkerhet, smuts och värme.

  OBS! Om du hyr i början eller slutet av säsongen och vill vara säker på att poolen är igång – vänligen kontakta vår fastighetsskötare Tony! Kontaktuppgifter till honom finns längre ner i denna bokningsbekräftelse. Det kan nämligen hända att vi på grund av väderförhållanden avvaktar med att öppna upp poolen, eller stänger den någon vecka i förtid.

  Det finns en bastu i en separat byggnad på området (Bastuhuset). Bastun kan användas året om.

  Det går inte att bada i sjön vid områdets brygga (på grund av stor risk för fiskedrag på botten), men det finns en liten badplats ca 1 km bort, samt en stor badplats med brygga på andra sidan sjön ca 4 km bort.

 • För dig som har små barn

  I förrådet i Pingishuset finns en barnstol till varje stuga, en spjälsäng samt fyra paraplyvagnar till utlåning. Skötbord finns i alla stugor.

 • Handikappanpassning

  Småstugorna i Tjörnarp är tyvärr inte handikappanpassade.

 • Underhållning inomhus

  Det finns två stycken Playstation 4, sällskapsspel och pingisbord i Pingishuset. Barnen får gärna använda de leksaker som finns i Pingishuset, men tänk på att plocka undan efter er.

  Det finns även TV i din stuga, där det går att casta program från din telefon om du är ansluten till WiFi.

 • Underhållning utomhus

  På anläggningen finns en lekplats med gungor och sandlåda.

  Det finns tre roddbåtar och två trampbåtar på anläggningen. Flytvästar finns i Pingishuset och åror finns i sjöstugan. Förtöj båtarna i bryggan när du använt dem. Flytvästar och åror ska läggas tillbaka i Pingishuset respektive sjöstugan. OBS! Flytvästarna är avsedda att användas i båtarna, inte för användning i poolen.

  Båtarna finns tillgängliga året om, men ligger på land under vintersäsongen. Om du vill använda dem då får du lyfta i båten i vattnet själv, samt vara noga med att lyfta upp den på land igen när du avslutat din båttur.

  Fiske är tillåtet i sjön. Fiskekort finns på anslagstavlan i varje stuga och ska kunna visas upp på begäran. Häng tillbaka fiskekortet efter användning. Fisk som finns i sjön är sutare, brax, abborre, mört, gädda och gös. OBS! Du får ta med dig fiskeutrustning själv.

 • Parkering

  Parkering är endast tillåten på den avsedda parkeringsplatsen. Det är endast tillåtet att köra fram till stugorna för i- och urlastning.

  Har du elbil? Då kan du ladda din bil via vår ladd-stolpe från Eways, som står bakom Bastuhuset. Det fungerar så här:

  1. Beställ ett laddkort från eways.se: https://my.eways.se/ordercard
  2. Ange koden BarncancerfondenSödra vid beställning.
  3. Som betalningsmedel kan du välja Visa, Mastercard eller American Express.
  4. Priset för laddning är 3,25kr/kWh inkl. moms.
  5. Eways skickar ut ett digitalt månadskvitto via mejl och drar totalbeloppet av allt du laddat från det kort du registrerat.

  Här kan du läsa mer om hur Eways fungerar.

 • Säkerhet

  Brandvarnare finns i vardagsrummet samt i sovrummen. Som hyresgäst ansvarar ni för att utrymningsvägarna inte blockeras av möbler eller dylikt.

 • WiFi

  WiFi finns i form av fiber. Det trådlösa nätverket i Tjörnarp heter BCFSTjornarpMedlem och lösenordet är avkoppling.

 • Vad finns INTE på plats?

  Följande är viktigt att du medtar till Tjörnarp själv, då det inte finns på plats:

  • Handdiskmedel och handtvål
  • Tvättmedel till tvättmaskinen
  • Handdukar
  • Sänglinne (täcken och kuddar finns)
  • Toalettpapper och hushållspapper

Kontaktuppgifter

Här hittar du alla viktiga kontaktuppgifter till kansliet, Fastighetsgruppen och Tjörnarps fastighetsskötare.

Om du behöver fråga något, vänligen…

 1. Prova först att konsultera våra Vanliga frågor. Där finns svaret på de flesta frågor!
 2. Kontakta fastighetsgruppen.
 3. Kontakta kansliet.
 4. Vid akuta fall, kontakta fastighetsskötaren.
 • Barncancerfonden Södras Kansli

  E-post: sodra@barncancerfonden.se

  Telefon: 040-42 65 64

  Du kan även kontakta administratör Emma Andersson direkt, antingen på telefon: 0701-99 11 64 eller e-post: emma.andersson@barncancerfonden.se.

  Vänligen observera att kansliet är obemannat utanför kontorstid. Om du behöver hjälp eller assistans på kvällstid eller helger, kontakta Fastighetsgruppen direkt.

 • Tjörnarps fastighetsgrupp

  E-post: tjornarp@barncancerfonden.se

  Christoffer Dehman: 0737-14 48 01

  Karin Wolf: 0705-34 54 98

 • Stugvärd

  Tony Johansson, Mark och Trädgård Entreprenad AB, Höör

  Telefon: 0413-263 90 eller 0702-12 24 54

  Vänligen kontakta Tony direkt om du vill ha besked gällande poolen, samt om du får akuta problem med värme, vatten och avlopp.

Har du läst igenom all information?

Vänligen observera att du förbundit dig till att följa regler och villkor när du valt att hyra en stuga genom Barncancerfonden Södra.

Genom att fylla i ditt namn och kryssa i boxen så bekräftar du att du läst och tagit del av ovanstående information.

 

polkadots_big.png

Vill du ladda ner din bokningsbekräftelse som pdf?