_DSC5193.jpg

Samtalsstöd via St:Lukas

Barncancerfonden erbjuder ett nationellt samtalsstöd med legitimerade psykoterapeuter och psykologer via ett journummer hos S:t Lukas Sverige. De hjälper dig som är över 18 år med allt från akuta kriser till existentiella funderingar eller oro, dygnet runt.

Så här gör du

Behöver du prata med någon så ringer du telefonnummer 020-64 00 64 och uppger koden BCFM14. Koden är specifik för Barncancerfonden och kan inte spåras till dig, så du kan alltid vara helt anonym. Samtalen är helt kostnadsfria och kan vara upp till 45 minuter.

Vem kan ringa?

Samtalsjouren riktar sig till personer, från 18 år och uppåt, som är medlem i någon av Barncancerfondens regionala föreningar i landet. 

Klicka här för att läsa mer om föreningarna och hur du blir medlem.

Telefonrådgivning sedan 2001

S:t Lukas är en idéburen organisation som har professionella mottagningar för psykoterapi och handledning över hela landet. De hjälper människor att utvecklas, förstå sig själva och sina relationer och erbjuder samtalsstöd med legitimerade psykoterapeuter och psykologer. De har arbetat med telefonrådgivning sedan 2001.

Om du har frågor

Har du frågor eller funderingar kring Barncancerfondens samarbete med S:t Lukas går det bra att kontakta Kärstin Ödman Ryberg karstin.odman.ryberg@barncancerfonden.se