Har du funderat på att bli volontär i Barncancerfonden Norra? Här hittar du några vanliga frågor om att vara volontär hos oss.

 • Jag vill bli volontär i Barncancerfonden Norra. Hur gör jag?

  Vad roligt att du vill bli volontär hos oss! Om du vill veta mer om vad det innebär kan du läsa mer om att bli volontär här på vår webbplats. Där kan du också fylla i en intresseanmälan. När vi fått in din intresseanmälan kommer vi att vilja prata mer med dig. Då kontaktar vi dig via telefon! 

  Du kan också kontakta oss så berättar vi mer. Du når oss på norra@barncancerfonden.se eller 090-77 27 00. 

 • Jag har ingen personlig koppling till barncancer. Kan jag ändå vara volontär?

  Absolut! Vi ser det inte som ett krav att ha personlig erfarenhet av barncancer. Det viktiga är att man är empatisk och duktig på att möta människor.

 • Hur mycket och hur ofta behöver jag ställa upp som volontär?

  Att vara volontär hos oss är frivilligt. Du ställer upp så ofta och så mycket som du vill och kan. Vi förväntar oss dock att du ställer upp när du har anmält dig, då vissa aktiviteter är beroende av att ansvariga volontärer är på plats för att leda eller bistå vid aktiviteten.

 • Vad gör man som volontär?

  Att vara volontär hos oss innebär ofta att du hjälper till att arrangera olika aktiviteter, till exempel fikakvällar på Barn 3 eller lokalgruppsaktiviteter runt om i vår region. Men vi välkomnar också förslag och nya idéer på saker att hitta på tillsammans med våra medlemmar, eller på sådant som kan underlätta eller hjälpa dem på olika sätt.

  Har du en sådan idé? Kontakta oss via norra@barncancerfonden.se eller 090-77 27 00.