Almers hus

Rekreation, vila, nya kontakter och ny kunskap är det som Barncancerfonden vill erbjuda de föräldrar som kommer till Almers hus. Här ska familjerna inte bara finna stöd i varandra, utan också få möjlighet till professionell hjälp.

Tanken är att familjerna ska få komma bort från vardagen, åtminstone för en vecka, och istället få chans till en andningspaus och att tillbringa tid och utbyta erfarenheter med andra i samma situation. Många har dessutom inte möjlighet att åka på en vanlig semester, och har kanske heller inte råd eftersom barnets sjukdom ofta medför påfrestningar på ekonomin till följd av långa sjukskrivningar.

Almers hus i Varberg invigdes i januari 1993 och är beläget i utkanten av Apelvikens kurortsområde. Den stora villan fick sitt namn efter doktor Almer som på 1920-talet blev barnens speciella beskyddare när han skapade Kustsanatoriet för tbc-sjuka patienter från hela landet.

Idag är hela det gamla sanatoriet förvandlat till kurort och kusthotell och doktorns gamla villa, Almers hus, inrymmer fyra lägenheter som var och en har ett litet pentry, badrum och sängplatser för minst sex personer.

I huset finns också ett stort lekrum, ett gemensamt kök och en matsal där man lagar mat tillsammans, sällskapsrum och en vacker vinterträdgård. I källaren finns dessutom bubbelpool och bastu. Gästerna kan även besöka det gamla sanatoriets övriga anläggningar, exempelvis badanläggningen.

Låter detta intressant?

Läs mer om Almers hus här!