Internationella barncancerdagen

Idag, 15 februari, är det Internationella barncancerdagen. Så här kan du vara med och uppmärksamma barncancer och hedra de barn som drabbats.

I Sverige ordnas ljusmanifestationer landet runt

På Internationella barncancerdagen tänder vi ljus för att uppmärksamma alla barn som drabbats av cancer, för de som överlever och för de som dör av sin sjukdom. Ljusmanifestationer anordnas på ett 20-tal platser runt om i landet.

Hitta din närmaste ljusmanifestation här

Hjälp oss gärna genom att dela vårt material i sociala medier

Internationellt samarbete för att uppmärksamma barncancer

Barncancerfonden står värd för en världspremiär när H.M. Drottning Silvia presenterar uruppförandet av We Are One, en nyskriven låt till stöd för barn med cancer, på Internationella barncancerdagen.

Genom kampanjen Child4Child har barn över hela världen bjudits in att sjunga med i en ny låt. Runt 900 000 barn har interagerat med kampanjen och många av dem kommer att höras på den singel, We Are One, som släpps på Internationella barncancerdagen. Bakom Child4Child står Childhood Cancer International (CCI), ett samverkansorgan för 180 barncancerorganisationer i 90 länder.

Låten finns nu tillgänglig på musiktjänster som iTunesSpotifyDeezerTidal och Apple Music. Videon till låten hittar du på YouTube.

Lanseringen av We Are One måndag 15 februari

Vid lanseringen deltar H.M. Drottning Silvia, H.H. Sheikha Jawaher bint Mohammed Al Qasimi, CCI:s ordförande Carmen Auste, Sophie Rose Beck som är en av låtens kompositörer, Barncancerfondens generalsekreterare Per Leander och Adolf Fredriks gosskör.

Läs mer om lanseringen här

Läs mer

Tända ljus

Ljusmanifestationer på internationella barncancerdagen

Ljusmanifestationer kommer att hållas på flera håll i landet och du är varmt välkommen att delta.

Child4Child by Childhood cancer international

Världspremiär när Drottning Silvia presenterar We Are One

Barncancerfonden står värd för en världspremiär när H.M. Drottning Silvia presenterar uruppförandet av We Are One, en nyskriven låt till stöd för barn med cancer.