fackeltag_1440x810_webb.jpg

Tänd ljus på internationella barncancerdagen

Den 15 februari är det internationella barncancerdagen. Då uppmärksammas barn med cancer världen över.

I Sverige tänder vi ljus varje år den 15 februari för alla barn som någon gång drabbats av barncancer och för att sätta ljus på barncancerfrågan.

Barncancerfonden kämpar för en framtid där ingen längre ska behöva vara rädd för barncancer - där alla drabbade överlever och kan leva ett gott liv. För att komma dit måste behandlingarna bli elakare mot cancern och snällare mot barnen.

Därför uppmuntrar vi alla att visa sitt stöd genom att besöka vår digitala ljusmanifestation, där över 40 000 ljus redan brinner.

Läs mer och tänd ett ljus här.

Regionala aktiviteter

  • Fackeltåg i Göteborg
I Göteborg kommer Team Rynkeby Göteborg, Barncancerfonden Västra , drabbade, anhöriga och frivilliga att gå i ett fackeltåg från Götaplatsen till Gustav Adolfs torg, där vi tänder marschaller tillsammans för alla barn som drabbats av cancer.  Alla är välkomna att delta i fackeltåget.
 
Fackeltåget börjar 18:30 men kom gärna innan då vi på Götaplatsen har  facklor som ni kan köpa till förmån för Team Rynkebys insamling. 
 
Om du inte har möjlighet att delta kan du bidra genom att donera en fackla till fackeltåget. Swisha 50kr till 123 363 6016
 
  • Ljusmanifestation och konsert i Halmstad
 
Vi uppmärksammar Internationella barncancerdagen med en stämningsfull konsert och ljusmanifestation i S:t Nicolai Kyrka kl 19:00.
Kulturskolans körer Nova Cantica och Cantabile kommer att framföra vacker musik under ledning av Ing-Mari Ek, ackompanjerade av Bengt Albinsson. Medverkande är även Barncancerfonden Västra och Team Rynkeby Halland.
Medan vacker musik spelas tänder vi ljus för alla de barn som varje år drabbas av barncancer.
 
Du som inte kan vara med i kyrkan kan swisha en gåva till Team Rynkeby Halland 123 480 48 78 så tänder vi ett ljus för dig.