Om barncancer - en kväll för närstående

Välkomna till en träff för mor- och farföräldrar och andra närstående till ett barn som behandlas för cancer.

När ett barn drabbas av barncancer blir närstående till den drabbade familjen berörd på många sätt. I vanliga fall möter närstående personal i korridoren på Barncancercentrum. Nu under pandemin är det inte möjligt, och därför bjuder vi in er till en digital anhörigkväll där ni får möjlighet att möta personalen både för att få information om barncancer och tid att ställa frågor.

Konsultsjuksköterskorna Ulrika Larsson och Karin Fritzon från Barncancercentrum inleder kvällen med att prata om vad som händer på Barncancercentrum och om teamet som möter era närstående. De kommer också berätta om cancerdiagnoser, cancerbehandlingar, biverkningar och sena komplikationer, samt om rädslor och farhågor som ni kan ha t.ex. Vad kan jag som närstående göra?  Ni kan under tiden ställa frågor direkt i chatten.  

Efter föreläsningen tas en kort paus och därefter ges möjlighet att delta i mindre samtalsgrupper tillsammans med en konsultsjuksköterska. Här möter ni andra och kan ställa de frågor som ni funderar över, eller bara få möjlighet att berätta om just er situation.  

Inbjudan riktar sig till mor- och farföräldrar och andra närstående över 16 år till ett barn som behandlas för cancer nu och tillhör Barncancerfonden Västras upptagningsområde. Det enda som behövs för att delta är en mobil, Ipad eller dator. För att anpassa innehåll och gruppindelning frågar vi om er relation till barnet samt barnets diagnos i anmälningsformuläret. Ni behöver inte vara medlem för att delta.

Anmälan är stängd.