Tallrik med upplagd maträtt

Matkvällar på BOND

Alla som varit inlagda på BOND vet hur uppskattat det är när man slipper laga mat en kväll, när det dukas upp något gott och man får möjlighet att prata med några som förstår.

Varannan tisdagskväll klockan 18.00 kommer Kockduon och levererar nylagad varm mat, sallad, smör och bröd samt dryck. Vår ambition är också att ha ett par medlemmar på plats som slår sig ner och äter samt finns att prata med för dem som vill.

Har du tid att hjälpa till en kväll? Du är efterlängtad.

Ditt uppdrag består bara i att vara där som en medmänniska, äta mat och lyssna och prata med dem som vill. Du har själv tagit dig igenom hela resan med cancersjukt barn. Eller så har du själv varit sjuk som barn/tonåring. Du vet hur det är – på riktigt.

Det är viktigt att du själv har kommit så långt i din egen bearbetning efter sjukdomstiden att du kan och vill stötta de inneliggande familjerna. Ditt fokus i mötet med familjerna är att lyssna, men det är också viktigt att du vill och kan dela med dig av din egen erfarenhet och då alltid i ett stödjande, hoppingivande syfte.

Om du har ett barn/ung vuxen som är färdigbehandlad och som mår rätt bra idag är det en extra bonus om hen skulle ha lust att följa med någon gång, eller ett syskon. Det kan vara jättepeppande för t ex en sjuk tonåring, och förmedla hopp till hela familjen.

Vi tror på din magkänsla och att du deltar i kvällen på ett sätt som känns bra för dig. Ingen begär mer av dig än att du ska vara en medmänniska.

Läs fler praktiska detaljer här. (pdf)

Nu behöver vi bemanna vårens datum. Vill du? Kan du?

Det är guld värt om du har lust att ge en kväll, eller två, per termin för detta.

Du får ersättning för resa, och utlägg om du handlar lite extra gott att komplettera med t ex kaffekaka, chips, frukt, godis.

Här hittar du listan med datum för matkvällarna våren 2024.

Du kan inte fylla i här men mejla till mig (Inca) ostra@barncancerfonden.se, eller ring/sms:a på 072-530 23 25, och meddela om du kan en kväll, eller kanske flera? Så uppdaterar jag listan. Och jag svarar på alla eventuella frågor du kan tänkas ha.

Tusen tack för ditt/ert engagemang!

Blankett för ersättning (pdf)

GDPR-Informationstext till blankett för ersättning (pdf)

När du anmäler dig som matvärd samtycker du till att ditt namn och telefonnummer visas på listan över matvärdar som publiceras här samt att vi också delar din e-postadress med övriga värdar. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.