En vuxen och två barn tittar på en som klättrar i start på höghöjdsbana.

Familjer på hög höjd

Klättra högt eller lågt. Varmt välkomna till Kalmar och ett äventyr bland träden på Upzones höghöjdsbana lördag den 27 april.


Vi hälsar våra medlemsfamiljer varmt välkomna till en lagom spännande och äventyrlig dag med fin gemenskap både på marken och uppe i träden.

Upzone ligger i skogen längst ut på Stensövägen precis bredvid First Camp. Om någon del av familjen inte vill eller kan klättra man utforska naturen på marken eller gå en sväng i löparspåret.

Det är också gott om plats att följa klättrarna från marken, och heja på dem.

Se mer om Upzone 


För vem?
För familjer med barn som är, eller har varit, under cancerbehandling, självklart inklusive familjer som mist barn till följd av cancer. Unga vuxna som haft barncancer är också välkomna. Familjen ska vara medlem i Barncancerfonden Östra.

Vad gäller för klättring?
Både små och stora kan klättra. Om intresset är stort och vi inte har tillräckligt med platser ger vi förtur till barn och ungdomar. Men det är gott om plats att följa klättrarna från marken, och heja på dem!

Det finns banor i olika höjd och utmaningsnivå. Inga förkunskaper behövs och banans välutbildade instruktörer följer med hela vägen.

För att få klättra får man inte väga över 120 kg och man måste vara minst 100 cm lång. Man får inte vara gravid eller ha allvarliga problem med hjärta, nacke eller rygg. Vid tveksamhet rådgör med läkare.

Innan ni anmäler er ombeds ni läsa Upzones fullständiga säkerhetsvillkor här. (pdf) Gör det! Det är bara en sida. 

Kläder efter väder. Oömma kläder som är lätta att röra sig i är bra. Gympaskor fungerar utmärkt. Glöm inte dryck om det är varmt.

Hur tillgänglighetsanpassad är parken?
Området är inte 100% tillgängligt med tanke på att parkerna ligger ute i naturen. Men Upzone har gjort sitt bästa för att underlätta med stigar och sittplatser runt om i parkerna.

Om ni har särskilda behov notera det under Övriga upplysningar i anmälningsformuläret.

Vad händer mer?
BC – before climb. En del av er kanske behöver starta tidigt på morgonen. Före klättringen bjuder vi på dubbelmacka med ost och skinka (alt vegetarisk) och festis. Kaffe/te tar ni med själva.

Efteråt kan det behövas en AC – after climb. Då blir det eftersnack vid grillplats i närheten. Vem vågade utmana sig själv mest? Vem kom högst?

Ni tar själva med vad ni vill grilla och dricka, och visst är vi några som kan hjälpas åt att tända och hålla elden vid liv?

Tider

10:15-10:45  Ankomst, avprickning och fika på stående fot

10:45  Incheckning. Instruktörerna tar hand om oss, berättar hur det går till, ger oss selar och hjälmar.

11:00  Tar instruktörerna  med den första gruppen klättrare ut på banorna.

11:30  Startar den andra gruppen.

14:00 ca   Är vi alla åter på marken. 

14:00 ca   After climb – eftersnack – vid grillplatsen

16.00 ca   Åker vi hemåt

Vad kostar det?
Anmälningsavgiften är 100 kr/familj. Övriga kostnader står Barncancerfonden Östra för.
Avgiften betalas in till vårt bankgiro 900-7071 eller swishnr 900 7071. Ange namn och ”höghöjdsbana” i meddelandet.

Anmälan
Du anmäler er i formulär via länken nedan. Sista anmälningsdag var 2 april, men det finns platser kvar! Du hinner!

Har du frågor?
Hör av dig till Inca på kansliet, ostra@barncancerfonden.se, 072-530 23 25

Varmt välkomna att anmäla er här


I samband med att ni anmäler er till våra föreningsaktiviteter kan era personuppgifter bli synliga för andra medlemmar på tex deltagarlistor, och hanteras av den person eller aktör som arrangerar aktiviteten. Läs mer om hur vi behandlar era personuppgifter i vår integritetspolicy.
    

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Fotograf: Foto från Upzone Äventyrsparker
Skribent:
Faktagranskad av: