Stugan Tomtebo i Hemavan

Tomtebo är en rekreationsanläggning i Hemavan för cancersjuka barn och deras familjer. Till Tomtebo kan man åka för att ladda utsatta livsbatterier och för att vara tillsammans i en lugn och harmonisk miljö. Tomtebo får du använda om du har ett familjemedlemskap eller är enskild medlem i Barncancerfonden Norra. Du kan alltså inte hyra Tomtebo om du är stödmedlem.

 

I huset finns två lägenheter

Huset rymmer två välutrustade lägenheter:

Kantarellen, övre plan
Tre sovrum, med 9 bäddplatser. Toalett med dusch. Stort kök med två matgrupper.  

Fjällskivlingen, nedre plan 
Funktionshinderanpassad, två sovrum med 6 bäddplatser. Toalett med dusch. Fullt utrustat kök och vardagsrum.

Dessutom ett gemensamt rum med både lekavdelning och relaxavdelning, och en tvättstuga med torkrum.

Obs! Tidigare var kök och vardagsrum på övre plan gemensam yta, men från och med 1 maj 2019 har vi separerat lägenheterna. Vardagsrum och kök på övre plan kan alltså endast nyttjas av gästerna i Kantarellen. 

Vad kostar det?

Det kostar 1500 kronor/vecka för undre plan och 2500kronor/vecka för övre plan. Vi har beslutat att under kommande säsong bjuda på fyra liftkort per lägenhet.

Vi ber er att stanna hemma vid sjukdom, vilket meddelas till oss på kansliet genom att maila norra@barncancerfonden.se så fort det beslutet tas.

När du får bokningsbekräftelse så får du instruktioner om in och utcheckning. Är det så att du inte nyttjar den vecka du bokat kommer en administrativ avgift på 1000 kr att tas ut.

Så bokar du lägenheterna

För att boka lägenheterna i Tomtebo under högsäsong har vi en särskild ansökningsperiod. För vistelser under lågsäsongen kan du däremot löpande skicka in en ansökning. 

Högsäsong: 1 december-30 april
Lågsäsong: Övrig tid

Om du vill boka under högsäsong

Ansökningsperioden för att få boka Tomtebo öppnar onsdag 7 september (klockan 12.00) och pågår till 21 september. Under denna period kommer det ligga ett ansökningsformulär på vår webbplats som man fyller i. Beroende på vilken medlemskategori man tillhör, när man senast besökt Tomtebo och när man skickade in sin ansökan kommer kansliet sedan göra ett urval och tilldela veckor till dem som ansökt. Kansliet ger besked inom två veckor efter ansökningsperioden. När den processen är klar, finns möjligheten att boka om det finns veckor kvar.

Boka Tomtebo under högsäsong.

Om du vill boka under lågsäsong

Om du vill boka under lågsäsong 1 maj-30 november, fyller du i det här formuläret: Boka Tomtebo under lågsäsong. 

Två veckor är låsta för familjer under behandling

Vi låser också två veckor under högsäsong för dem under behandling som kan ha svårare att boka långt i förväg. Bokningen av dessa administreras av kansliet tillsammans med personal på Barn 3. Om dessa veckor inte blir uppbokade kommer vi släppa dem för andra att boka.