Stugan Tomtebo i Hemavan

Tomtebo är en rekreationsanläggning i Hemavan för cancersjuka barn och deras familjer. Till Tomtebo kan man åka för att ladda utsatta livsbatterier och för att vara tillsammans i en lugn och harmonisk miljö. Tomtebo får du hyra om du har ett familjemedlemskap eller är enskild medlem i Barncancerfonden Norra. Du kan alltså inte hyra Tomtebo om du är stödmedlem.

Obs! På grund av rådande situation med Covid-19 har vi tillsvidare stängt vårt rekreationsboende i Hemavan.

I huset finns två lägenheter

Huset rymmer två välutrustade lägenheter:

Kantarellen, övre plan
Tre sovrum, med 9 bäddplatser. Toalett med dusch. Stort kök med två matgrupper.  

Fjällskivlingen, nedre plan 
Funktionshinderanpassad, två sovrum med 6 bäddplatser. Toalett med dusch. Fullt utrustat kök och vardagsrum.

Dessutom ett gemensamt rum med både lekavdelning och relaxavdelning, och en tvättstuga med torkrum.

Obs! Tidigare var kök och vardagsrum på övre plan gemensam yta, men från och med 1 maj 2019 har vi separerat lägenheterna. Vardagsrum och kök på övre plan kan alltså endast nyttjas av gästerna i Kantarellen. 

Vad kostar det?

När du bokar lägenheterna gör du det på veckobasis, måndag till söndag.

  • Fjällskivlingen: 1 500 kr per vecka.
  • Kantarellen: 2 500 kr per vecka.

Utöver detta kan du även köpa till 2 st liftkort per lägenhet. Det kostar 500 kronor per liftkort. 

Så bokar du lägenheterna

För att boka lägenheterna i Tomtebo under högsäsong har vi en särskild ansökningsperiod. För vistelser under lågsäsongen kan du däremot löpande skicka in en ansökning. 

Högsäsong: 1 december-30 april
Lågsäsong: Övrig tid

Om du vill boka under högsäsong

Ansökningsperioden för att få boka Tomtebo öppnar fredag 18 september (klockan 09.00) och pågår till 4 oktober. Under denna period kommer det ligga ett ansökningsformulär på vår webbplats som man fyller i. Beroende på vilken medlemskategori man tillhör, när man senast besökt Tomtebo och när man skickade in sin ansökan kommer kansliet sedan göra ett urval och tilldela veckor till dem som ansökt. Kansliet ger besked inom två veckor efter ansökningsperioden. När den processen är klar, finns möjlighet att boka om det finns veckor kvar.

Boka Tomtebo under högsäsong.

Om du vill boka under lågsäsong

Om du vill boka under lågsäsong 1 maj-30 november, fyller du i det här formuläret: Boka Tomtebo under lågsäsong. På grund av rådande situation med Covid-19, och för att minska risken för smittspridning kommer endast en familj i taget kunna boka stugan.  

Två veckor är låsta för familjer under behandling

Vi låser också två veckor under högsäsong för dem under behandling som kan ha svårare att boka långt i förväg. Bokningen av dessa administreras av kansliet tillsammans med personal på Barn 3. Om dessa veckor inte blir uppbokade kommer vi släppa dem för andra att boka.