Barncancerfonden Södra skapar ljusglimtar och ger stöd när det behövs som mest. Vi erbjuder familjer middagar och aktiviteter på sjukhusen, rekreation, resor samt regelbundet olika aktiviteter för hela familjen.

Vi är beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Barncancerfonden Södra har 90-konto, vilket innebär att vi granskas av Svensk Insamlingskontroll.

 

Nyheter

12x5 Image

Samtalsstöd

När ett barn drabbas av cancer blir hela familjen drabbad. Att få beskedet att ens barn insjuknat i en barncancersjukdom innebär drastiska förändringar i tillvaron. Nu kan du få stöd på vägen – dygnet runt.

12x5 Image

Terapihunden Austin hjälper cancersjuka Emilia att bearbeta trauma

I januari 2019 blev Emilia diagnostiserad med elakartad hjärntumör. Efter operationen genomgick Emilia sju veckors strålbehandling. Terapihunden Austin och konsultsjuksköterskan Johanna hjälper Emilia att bearbeta traumatiska upplevelser på sjukhuset.

Julpaket

Medarbetare, kunder, samarbetspartners och följare tycker om att ni gör gott. Med vårt julpaket kan ni visa ert engagemang och sprida hopp under juletider.

Läs mer och köp vårt julpaket här

Stöd Barncancerfonden Södra

Har du haft cancer som barn och nu är vuxen?

Att utvecklas tillsammans med andra som också haft cancer som barn är en unik möjlighet.

Läs mer och anmäl dig till Maxa livet-programmet

Kalendarium

 • Kom och bowla och käka mumsiga hamburgare

  Välkommen att komma på bowling och hamburgerlunch med stadsgrupp Malmö. Vi ses den 17 november på Big Bowl i Malmö kl. 11.30.

  Big Bowl, Östra Förstadsgatan 32, Malmö

  Läs mer
 • Vill du träffa andra medlemmar och samtidigt testa på padel?

  Padel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash. Det är fyra personer på varje plan och sporten är lämpligt från 8 år. Välkommen till en eftermiddag med gemenskap och rörelse.

  Padelhallen Kristianstad, stridsvagnsv. 11 291 39 Kristianstad

  Läs mer
 • Forum för sorgebearbetning för dig som förlorat barn i cancer

  När det värsta har hänt finns vi där. Välkommen till Barncancerfonden Södras forum för sorgebearbetning för dig som mist barn i cancer. Gruppledarna för träffarna kommer från Kompetenscentrum FörSorg och har mångårig erfarenhet av att möta Barncancerfondens föräldragrupper på olika platser i Sverige. Gruppen träffas och bor på Barncancerfonden Södras rekreationsanläggning Tjörnarp.

  Tjörnarp

  Läs mer
 • Att sörja ett barnbarn

  Inbjudan till samtalsdag för far- och morföräldrar som mist ett barnbarn i någon barncancersjukdom.

  Hotell Statt, Frykholmsgatan 13 281 31 Hässleholm

  Läs mer
 • Mammaträff

  Välkommen till mammahelg på Brösarps Gästgiveri den 23-24 november. Barncancerfonden Södra vill erbjuda forum för gemenskap, och möjlighet att träffa andra mammor, som vet hur det är att ha ett barn med cancer. Välkommen på mammahelg i en vacker och avkopplande miljö.

  Brösarps Gästgiveri, Albovägen 21 273 50 BRÖSARP GPS Koordinater RT90:X: 6178661, Y: 1393088 WGS84: Lat N 55° 43′ 31″Lon E 14° 6′ 13″ Decimal: 55.7253, 14.1037

  Läs mer
 • Julbord med Barncancerfonden Södra

  Barncancerfonden Södras stadsgrupper arrangerar julbord i Helsingborg, Lund, Kristianstad, Växjö och Trensum i Blekinge. Varmt välkommen!

  Olika tider och olika orter

  Läs mer
 • Jul på Skånes Djurpark

  Bland tusentals juleljus och tindrande stjärnor firar vi jul tillsammans med våra två- och fyrbenta vänner. Vi bjuder in dig som är A- och B medlem att uppleva en oslagbar stämning i skogen tillsammans med djuren, nissarna och Fåret Shaun.

  Skånes Djurpark Resort AB, Jularp 150, 243 93 Höör

  Läs mer
 • Gemenskap, fart och rörelseglädje på padeldag

  Välkommen på en eftermiddag med gemenskap, fart och rörelseglädje. Vi möts kl. 13.00 och det finns möjlighet att låna utrustning. Till vår hjälp har vi en tränare som delar med sig av sina bästa tips. Du behöver inte ha spelat innan, men minsta ålder är 8 år. Du är varmt välkommen oavsett erfarenhet.

  Höganäs Padel, Litteraturvägen 4A 263 34 Höganäs

  Läs mer
 • Familjedag med spel och gemenskap

  För dig som är A eller B - medlem, oavsett ålder, väntar 240 kvm stor lokal fylld med olika arkadspel, flipperspel, konsolspel och japanska musikspel för alla åldrar.

  Smålands spelhall i Växjö, Arabygatan 49.

  Läs mer
 • Malmö Redhawks bjuder på hockey

  Malmö Redhawks bjuder in Barncancerfonden Södras medlemmar till säsongens kommande matcher på Malmö Arena.

  Läs mer
 • Save the date för Barncancerfonden Södras årsmöte 2020

  Välkommen till Barncancerfonden Södras årsmöte. Mer info kommer lite längre fram. Motioner ska skriftligen inkomma till styrelsen den 4 februari 2020 genom att maila till sodra@barncancerfonden.se

  Läs mer