Barncancerfonden Södra skapar ljusglimtar och ger stöd när det behövs som mest. Vi erbjuder familjer middagar och aktiviteter på sjukhusen, rekreation, resor samt regelbundet olika aktiviteter för hela familjen.

Vi är beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Barncancerfonden Södra har 90-konto, vilket innebär att vi granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Nyheter

12x5 Image

Rättshjälpen - stöd och rådgivning

Här kan du som förälder till ett barn med cancer och du som vuxen barncanceröverlevare få kostnadsfritt stöd och rådgivning i frågor som rör Försäkringskassan eller ditt försäkringsbolag.

12x5 Image

Volontärer med fastighetsintresse sökes!

Nu söker vi duktiga och pålitliga volontärer som kan hjälpa till med att ta hand om vår fina rekreationsanläggning i Tjörnarp.

Julpaket

Medarbetare, kunder, samarbetspartners och följare tycker om att ni gör gott. Med vårt julpaket kan ni visa ert engagemang och sprida hopp under juletider.

Läs mer och köp vårt julpaket här

Dela ordet – din podd när livet är svårt

I tolv avsnitt möter vi människor som har varit med om något svårt som förändrade deras liv.

Lyssna här

Vad tycker du?

Hjälp oss bli bättre. Enkäten tar cirka 3 minuter.

Till frågorna

Stöd Barncancerfonden Södra

Kalendarium

 • Promenera med oss i Skäralid!

  Vad sägs om en härlig vandring i natursköna Söderåsens nationalpark? Välkommen att promenera med oss i Skäralid söndagen den 24 oktober!

  Söderåsens nationalpark

  Läs mer
 • Hemliga språk och chiffer

  Välkommen till agentskola med Barncancerfonden Mellansverige! OBS! All INFORMATION FÅR ENBART HANTERAS AV AGENTER.

  Digitalt: Zoom

  Läs mer
 • Halloween med Gertrud & Clownkliniken

  Snart är det halloween och vi i landets barncancerföreningar tycker att detta är ett fint tillfälle att få samlas en stund med våra medlemmar. Vi vill därför bjuda in er till en kusligt kul stund tillsammans med Clownkliniken och Gertrud. 

  Digitalt

  Läs mer
 • Höstlovsvecka för Vi-som-mist

  Lämna vardagen och njut av ett höstlov vid våra sjöstugor i Tjörnarp! Höstlovsveckan har vi reserverat enbart för våra Vi-som-mist-familjer.

  Tjörnarp

  Läs mer
 • Familjevistelse på Ågrenska

  Den här vistelsen vänder sig till familjer som har barn från 13 år och där barnet har avslutat sin behandling för hjärntumör.

  Ågrenska, Lilla Amundön

  Läs mer
 • Digitalt ungdomsstorläger

  Nu är det dags för höstupplagan av Barncancerfondens digitala ungdomsstorläger. Välkommen till en eftermiddag fullmatad med interaktiva äventyr. Boka in den 13 november!

  Digitalt

  Läs mer
 • Vad vi önskar av andra och varandra vid sorg

  Hur påverkas våra relationer efter att ett barn har dött? Vad kan hjälpa relationerna i en svår situation? Hur hanterar vi rädslan för att inte lyckas vara det stöd som behövs? Hur kan du som partner eller vän vara ett så bra stöd som möjligt i en sorgeprocess?

  Digitalt

  Läs mer
 • Promenera med oss!

  Längtar du också efter ett litet avbrott och att gå en runda ute i friska luften? Vill du ta en fika och träffa föräldrar i samma situation på ett enkelt och avslappnat sätt utanför sjukhusmiljön? Då ska du anmäla dig till våra nya promenadgrupper.

  Lund

  Läs mer
 • Pappahelg med padel, boule och trerätters

  Ibland kan det vara skönt att umgås med andra som förstår vad man går igenom. Barncancerfonden Södra bjuder nu in dig som pappa till en helg med padel, boule och god mat tillsammans med andra pappor som också har ett barn som har eller har haft cancer.

  Malmö/Falsterbo

  Läs mer
 • Att fira i sorg

  Hur förändras högtider och traditioner efter att ett barn har dött? Kan vi fira även när vi är i sorg? Och hur hanterar vi de speciella dagarna som är förknippade med så många minnen?

  Digitalt

  Läs mer
 • Välkommen med din ansökan till en skidvecka i Lindvallen!

  Se snön i år och kom iväg på en mysig resa till fjällen! Nu bjuder Barncancerfonden Södra in dig som medlem hos oss till att ansöka om en vecka under vintersäsongen i vackra Lindvallen.

  Lindvallen

  Läs mer