Framsida_vinter_LindaA_1440x810_webb.jpg

Vemdalsskalet

Välkommen till Barncancerfonden Östras rekreationshus "Helmystugan" i Vemdalsskalet.

Söker du information om studentveckan? Ge inte upp. Det kommer lite längre ner.

Tack vare gåvor från privatpersoner, föreningar och företag, ihärdiga samlande medlemmar samt framförallt ett arv från Helmy, kunde föreningen sommaren 2017 köpa en efterlängtad fjällstuga. Självklart kallar vi den Helmystugan.

Många ideella timmar har lagts på huset för att underhålla, fräscha upp och iordningställa det så att vi kan erbjuda det till våra medlemmar. 

Vemdalen ligger ca 56-67 mil från Norrköping, beroende på vägval. Tack vare sin höga höjd över havet i kombination med inlandsklimat och moderna, kraftfulla snösystem är Vemdalen snösäkert och kan ofta erbjuda tidig säsongsstart.

Huset är tillgängligt för våra medlemmar året runt. Varför inte åka dit under vår, sommar eller höst och njuta av både cykling, vandring och avkoppling i vår vackra fjällvärld?

Allmän information

På Backstigen 12 i Vemdalsskalet hittar man vårt timrade hus som har fin utsikt över backen. Det går bra att åka skidor både till och från de härliga backarna i Vemdalsskalets Ski Resort, och det är nära till längdspår, samt gångavstånd till Vemdalsskalet Centrum med livsmedelsbutik, restauranger mm. På ca 15 min med bil når du också Björnrike, Klövsjö och Storhognas skidområden. Det finns även skidbussar som trafikerar mellan skidområdena och som du kan åka med på liftkortet.

Huset ligger i söderläge med en stor altan framför, och har två lägenheter på vardera 80 kvm och med sängplats för åtta personer i varje. Här ryms hela familjen, och kanske mor-/farföräldrar (eller ett par vänner), för en veckas välbehövd avkoppling med frisk luft och så mycket aktiviteter man orkar med.

Planlösning

Lägenheterna är spegelvända och i två plan. Varje lägenhet har tre sovrum, varav två på nedervåningen. Det ena med en dubbelsäng och i det andra rummet är en våningssäng där den nedre är 120 cm bred. På nedre planet är också allrum med soffhörna och TV, samt kök och ett badrum med bastu. Köket är fullt utrustat inklusive diskmaskin, kaffemaskin och mikro.

Möblerat loft/hall med TV på övervåningen samt ett sovrum med en dubbelsäng och en våningssäng. Där finns också ett badrum.

Tillgänglighetsanpassat?

Från bilparkeringen upp till huset finns nu en hiss. Den öppna planlösningen, och att dörrarna är 80 cm breda, gör att det är förhållandevis lätt att ta sig fram med rullstol inomhus på nedervåningen. Det finns duschstol och toalettarmstöd i lägenhet A. Enklare duschpall i B.

Hyrespriser

Sedan länge har vi i Barncancerfonden Östra olika medlemskategorier, och det är utifrån dessa som styrelsen beräknar avgifter för medlemmarnas deltagande i resor och hyra av rekreationsboenden.

Grundtanken är att subventionera de familjer som är under behandling, eller precis har avslutat, och ett antal månader efter detta. Det är just under denna period som ekonomin är som mest ansträngd. Efter det kommer man in i nästa medlemsklass och får då resor och boende rabatterat.

Klicka här för beskrivning av våra medlemskategorier.

Hyrespriser vintersäsongen 2022-23. Pris/lägenhet för hel vecka lördag-lördag.

Jul, nyår, sportlov, påsklov – veckorna 52-1, 7-9, 14-15

A- och B-medlemmar 6 000 kronor
C-medlemmar    8 000 kronor

Övrig skidsäsong – veckorna 48-51, 2-6, 10-13, 16

A- och B-medlemmar  2 500 kronor
C-medlemmar 4 000 kronor

Utanför skidsäsong 2023 – veckorna 17-47

Alla medlemmar    2 000 kronor

I hyresavgiften ingår fem liftkort och slutstädning.

SkiStar ger 25% rabatt på gruppskidskola och hyra av utrustning om man förbokar. Rabattkod ges ut i samband med bokningsbekräftelse.

Resebidrag

För att medlemmar som bor långt ner i vår region inte ska ha sämre förutsättningar att åka har styrelsen beslutat att reseersättning kan ges från hemorten till vår regions norra gräns d v s ungefärliga orter Norrköping, Finspång, Motala, beroende på hur man väljer att åka. Föreningen ger ersättning med 18,50 kr/mil. Resebidraget gäller inte för C-medlemmar eller medlemmar i andra föreningar.

Ansökan om att få hyra

Medlemmar i Barncancerfonden Östra är välkomna att ansöka om en vecka i en av lägenheterna genom att fylla i formuläret nedan. Liksom vid vår tidigare lägenhet i Lindvallen kommer vi, under vintersäsongen, att ge förtur enligt vår indelning i medlemsklasser, se ovan, liksom till familjer som inte nyttjat vårt vinterboende tidigare. 

Under barmarksäsongen ges möjlighet att boka med kort varsel och utan samma strikta turordning. Vi ser gärna att stugan nyttjas hela året. Om man hyr stugan under barmarksäsongen påverkar det inte turordningen för vinterveckor.

Vecka 4 = Studentvecka = för våra unga vuxna                      

Båda lägenheter är då reserverade för våra unga vuxna (från 18 år). Det gäller för den som är under behandling eller har avslutat behandling, och även för syskon inklusive dem som mist ett syskon. Ni behöver inte betala hyra. Och ni kan ansöka även efter att ordinarie ansökningstid gått ut. Det är först till kvarn. Ta chansen och ansök nu!

Läs mer här om vad som gäller för er som vill åka i vecka 4. (pdf)  

Hur man ansöker

Fyll i dina uppgifter i anmälningsformuläret nedan. Efter att du tryckt på skickaknappen ska det komma upp en tacksida. Om det inte gör det scrolla ner och se om någon uppgift saknas, och prova igen. Kort därefter får du ett automatiskt mejl som bekräftar att din ansökan gått fram.

Ansökningstiden för vintersäsongen 2022-2023 är öppen fr o m 1 augusti t o m 31 augusti. 

Vill du åka utanför skidsäsong tillämpar vi först till kvarn. Finns inget anmälningsformulär här mejlar du till kansliet ostra@barncancerfonden.se, och du får svar inom kort.

Bekräftelse

Under september månad får de som ansökt om en vintervecka besked om tilldelad vecka alternativt reservplats.

Frågor och övrig information

Har du frågor om vårt hus och hur det går till för att få nyttja en lägenhet är du välkommen att kontakta föreningsinformatör Inca. Mejla till ostra@barncancerfonden.se eller ring 072-530 23 25.

Läs mer om vad som händer i Vemdalsskalet såväl vinter som sommar. Klicka här

Se sommarens nyheter här

Och här kan du se bilder från webbkameror

Ansökningstiden för en vintervecka 2022-23 är 1 - 31 augusti.
Om du ansöker om vintervecka efter det hamnar du på reservlistan.

 

Vi samlar nedanstående uppgifter för att kunna hantera turordning och bokning av Helmystugan. Kontaktuppgifter såsom namn, postadress, e-postadress och mobilnummer kommer att ges vidare till SkiStar i Vemdalsskalet för administration av bokningen. Läs mer om hur vi behandlar era personupggifter i vår integritetspolicy.  

Ansökan för att få hyra lägenhet i Vemdalsskalet

Jag har läst igenom och godkänner Barncancerfonden Östras policy om hantering av personuppgifter.

Tack! Nu kan du trycka på skickaknappen. OBS!SKA det komma upp en tacksida. Om det inte gör det har anmälan inte gått fram. Scrolla ner på sidan för att se om någon uppgift fattas och försök igen.